ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟΥΣ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

"Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλα"! Όχι, δεν τρελλάθηκα πρωί-πρωι, αλλά ημέρα γενικής απεργίας γαρ και χωροταξικά βρίσκομαι δίπλα στο σημείο της γενικής συγκέντρωσης των απεργών οπότε η μουσική υπόκρουση της διαδήλωσης με συντροφεύει και με ξεσηκώνει. Να πάω, να μην πάω? Θα δείξει, έχω ακόμα λίγη ώρα για να το αποφασίσω. Έχει νόημα ή όλα έτσι κι αλλιώς είναι προαποφασισμένα? Μεγάλη η συζήτηση και πληθώρα τα επιχειρήματα εκατέρωθεν. Μέχρι να καταλήξω, ας γράψω στα γρήγορα ένα νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι, όσο ακόμα έχουμε διάθεση για μαγειρέματα. Γαλοπούλα με λαχανικά και νόστιμη σαλτσούλα για σήμερα! Χρειαζόμαστε:
1 στήθος γαλοπούλας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
Χυμό από 2 πορτοκάλια, 1 μανταρίνι και 1 λεμόνι
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Ελάχιστο ελαιόλαδο
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά τα κομμάτια της γαλοπούλας με το ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού ξανθύνει λίγο, σβήνουμε με τους χυμούς στους οποίους προηγουμένως έχουμε διαλύσει και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και κάρυ κατά βούληση. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για τρία τέταρτα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. 
Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν και έμειναν με λίγο ζουμάκι, κατεβάζουμε από τη φωτιά, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα δαχτυλάκι νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό. Κουνάμε ελαφρά το σκεύος να ανακατευτεί καλά η σάλτσα, η οποία σε 1-2 λεπτά έχει δέσει ωραιότατα. Καλή σας όρεξη! 

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αμαλία μου!
    Φαγάκι ελαφρύ, γρήγορο και θρεπτικό μας ετοίμασες για σήμερα!
    Και με όμορφα χρώματα για να είναι δελεαστικό ακόμα και για τα πιτσιρίκια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιάσαμε τα πουλερικά και εσύ κι εγώ Αμαλία μου και του δώσαμε και κατάλαβε...ειδικά μετά τον ποδαρόδρομο (για μένα τουλάχιστον) πολύ θα ήθελα να είχα φτερά στα πόδια, έστω και από γαλοπούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dear Ερμιόνη, όντως τα φαγάκι έχει ωραία ζωηρά χρώματα, αυτό όμως ουδόλως παρέσυρε την...φανατική πολέμια των λαχανικών Νατάσα! Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ριξες στον ποδαρόδρομο Πηνελόπη λόγω απεργίας ε? Εγώ είμαι...προνομιούχα, διαθέτω σκουτεράκι και έτσι δεν πτοούμαι από τις απεργίες. Το είδα το κοτοπουλάκι σου και το σημείωσα, μου άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή