ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ...ΜΗ!

Συνεχίζοντας τη σειρά των συνταγών για την Αγγελικούλα εκ Leeds, ξεκίνησα με αγνές προθέσεις να φτιάξω μία μους σοκολάτα λίγο πιο υγιεινή από τις συνήθεις. Έκανα λοιπόν την συνταγή (που είναι και πανεύκολη) και κάπου εκεί μπήκε μέσα μου ο...βελζεβούλης! Η μους εμπλουτίστηκε με cookies και τρίμματα λευκής σοκολάτας και έτσι οι αγνές προθέσεις πήγαν περίπατο.  
Παραταύτα, ας σας δώσω την αρχική συνταγή που δίνει μία νόστιμη μους με υπόξινη γεύση λόγω της προσθήκης γιαουρτιού με την παρότρυνση να παραμείνετε πιστοί στα αρχικά υλικά! Για 6 μικρά μπωλ θα χειαστούμε:
300 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. φρέσκο γάλα 1,5 τοις εκατό λιπαρά
2 στραγγιστά γιαούρτια αγελάδας 2 τοις εκατό λιπαρά 
Κόβουμε σε κομάτια τη σοκολάτα μέσα σε ένα μπωλ. Βράζουμε το γάλα και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και να ενωθούν τα δύο υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε τη μους σε μπωλάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.


13 σχόλια:

  1. Έτσι όπως είναι ακριβώς ένα μπολάκι παρακαλώ, λένε ότι η σοκολάτα είναι αγχολυτική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμμμμ ... τέλεια φαίνεται !!! Αν βάλω γιαούρτι με 0% λιπαρά, θα έχω περιθώριο να τρίψω κι εγώ λίγες αμαρτίες, έτσι δεν είναι ;;;

    Μπάι δε γουέι ... έφτιαξα χθες την σπανακόπιτα με τις αραβικές πίττες. Τ Ε Λ Ε Ι Α !!!

    Είσαι φοβερή πάντως !!! Μου φαίνεται πως πρέπει να μετονομάσεις το σάιτ σου σε "Αδυνατίστε τρώγοντας" !!!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη πρόταση!
    Σοκολατένιο γλυκό με πολύ λίγες τύψεις!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να σου πω Ξανθή μου, για αγχολυτική δεν ξέρω δι΄τι εγώ δεν μένω στο ένα μπολάκι και έτσι μάλλον αγχογόνα καταλήγει τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγγελική, στη θεωρία είμαι πάρα πολύ καλή, το πράγμα χαλάει στην πράξη. Διότι ωραία, το φτιάξαμε το light φαγητό/γλυκό, πρέπει όμως να το φάω ΟΛΟ??? Στην ποσότητα λοιπόν έχω ένα...μικρό προβληματάκι!
    ΥΓ. Χαίρομαι που σου άρεσε η σπανακόπιτα! Με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή βάζοντας αραβικές πίτες πάνω και κάτω, φτιάχνουμε όποια πίτα θέλουμε βάζοντας ενδιάμεσα πχ. λίγο κιμά (κιμαδόπιτα), ή λίγη φέτα και ντομάτα ψιλοκομένη χωρίς υγρά, ή λίγο βραστό-ψητό κοτόπουλο και λίγο κίτρινο τυρί ή ό,τι τέλος πάντων έχουμε εύκαιρο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερμιόνη, δεν τολμώ σε σένα να κάνω σοκολατένια πρόταση, είσαι ο...master της σοκολάτας! Πάντως για ελαφρύ γλυκό, είναι αρκετά νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει πολύ η ιδέα μιας μους από γιαούρτι, ωραίο κι ελαφρύ. Και μου αρέσει πολύ η ''βελζεβούλια'' προσθήκη -μας προέκυψε γκουρμέ ο διαβολάκος!!!!!
    Καλημέρα και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρέσει πάρα πάρα πολύ, γιατί γίνεται πανεύκολα και δεν έχει και 3.546.965 θερμίδες! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή!
    Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και καλό μήνα εύχομαι Αμαλία μου.
    Να σου πω, προσωπικά συντάσσομαι με τον βελζεβούλη (σχεδόν πάντα) :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Crispy δυστυχώς εγώ και ο διατροφικός βελζεβούλης είμαστε κολλητοί φίλοι!!! Ξεκινώ με τις καλύτερες προθέσεις ώστε να είμαι εγκρατλης και καταλήγω ...πίνοντας σόδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τη δοκιμάσεις Αναστασία καθότι είναι λύση-express!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό μήνα και από εδώ Πηνελόπη! Και μπήκε ηλιόλουστος, ωραία μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλή επιλογή , μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή