ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης (σχετικά με τα μαγιάτικα τρεχάματα!) έχω να δηλώσω ότι η λίστα με τις εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιώσω μέσα στο μήνα, αντί να κοντύνει όπως θα ήταν φυσικό αφού τρέχω συνέχεια, απεναντίας μακραίνει! Ολοκληρώνω μία δουλειά, πηγαίνω περιχαρής στη λίστα για να τη σβήσω και αίφνης προκύπτουν δυο-τρεις στη θέση της! Σκούρα τα πράγματα, δεν προβλέπεται να ξεμπερδεύω συντόμως από το συγχρωτισμό μου με δημόσιες υπηρεσίες, ιατρικά κέντρα και κάθε άλλης φύσεως ιδρύματα! Όσο για το χρηματικό κόστος που συνεπάγονται όλες αυτές οι εκκρεμότητες...είναι τόσο πονεμένη ιστορία που δεν θέλω να σας μαυρίσω την ψυχή πρωί-πρωί. Μέσα σε όλα αυτά και κατόπιν της ανεξέλεγκτης πασχαλινής κραιπάλης, είπα για λίγο καιρό να το γυρίσω σε πιο εναλλακτικό τρόπο διατροφής, εμπλουτισμένο με πολλά φρούτα και λαχανικά. Επειδή όμως ένα από τα φρούτα που μου αρέσουν, οι μπανανες, τη μία μέρα είναι άγουρες και καταπράσινες και την επόμενη μπορεί να γίνουν μαύρες και στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ανακαλύπτοντας δύο ετοιμοθάνατες μπανανίτσες στον πάγκο μου τις προάλλες σκέφτηκα να κάνω μία απόπειρα να τις μετατρέψω σε παγωτάκι. Η απόπειρα πέτυχε (διότι δεν είναι πάντα επιτυχημένες οι εμπνεύσεις, πιστέψτε με!) και μεταφέρω σήμερα τη διαδικασία του αυτοσχέδιου παγωτού μπανάνα.
Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα ακόλουθα:
2 πολύ-πολύ ώριμες μπανάνες
2 γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά και
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα (αδιάλυτο φυσικά)
Στο τέλος προσθέτουμε λίγη κανέλλα για άρωμα. Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο μπολ στην κατάψυξη και επειδή δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή (αν διαθέτετε υποθέτω ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράφει) χτυπάμε το μίγμα με σύρμα κάθε μισή ώρα για 4-5 φορές. Την τελευταία φορά που χτυπάμε το μοιράζουμε σε μπολάκια (αν θέλουμε βέβαια). Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για ένα τεταρτάκι στην ψύξη να μαλακώσει λίγο. Ακόμα όμως και παγωτό να μην το κάνουμε, το μίγμα τρώγεται ευχάριστα και σαν κρέμα-μους.

4 σχόλια:

  1. Μου αρέσει γιατί είναι εύκολο -ειδικά για μένα που έχω παγωτομηχανή- και μπανανένιο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το παγωτό σου, το ίδιο φτιάχνω κι εγώ αλλά χωρίς ζάχαρη!
    Δοκιμασέ το και με μέλι είναι εξαιρετικό!
    Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λίστα με τις δουλειές είναι πάντα σαν τη Λερναία Ύδρα... Μία σβήνεις, δύο ξεφυτρώνουν... Αλλά με τέτοιο παγωτάκι ξεχνάς τις δουλειές και απολαμβάνεις...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο παγωτάκι και τέλεια΄λύση για το γνωστό πρόβλημα των μπανανών μας! Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή