ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΛΕΜΟΝΑΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Να'ταν η ζήλια ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα! Μου ταιριάζει γάντι αυτή η κλασσική παροιμία γιατί με έχει πιάσει μαύρη ζήλια με όλες αυτές τις υπέροχες σαλάτες που έχετε βαλθεί να δημοσιεύετε το τελευταίο διάστημα. Αυτές δεν είναι απλές σαλάτες, είναι υπερπαραγωγές, είναι σώου υψηλού μπάτζετ, είναι όνειρα γεύσης και συνδυασμών, είναι ιδανικές για γεύση και υγεία. Κι εγώ η έρμη που όταν λέω σαλάτα, ελλείψει χρόνου, εννοώ μία απλή, ταπεινή αγγουροντοματοσαλάτα, ή μία μαρουλοσαλάτα ή, στο τσακίρ κέφι, καμία Σίζαρς, ξεροσταλιάζω μπροστά στην οθόνη και οικτίρω το άδειο ψυγείο που δεν πρόλαβα να γεμίσω και με εμποδίζει από το να πραγματοποιήσω όλες αυτές τις νοστιμότατες προτάσεις σας. 
Τις προάλλες λοιπόν που βρήκα λίγο χρόνο και ετοίμασα μία κάπως πιο φροντισμένη σαλατούλα, αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και την έβγαλα φωτογραφία για να σας τη δείξω, έτσι, για να πω κι εγώ ότι κάτι έκανα! Έκοψα τη γαλοπούλα μικρά τετράγωνα κομμάτια,  και αφού την ρόδισα στο αντικολλητικό τηγάνι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την έσβησα με χυμό πορτοκαλιού (χρησιμοποίησα και το εσωτερικό του πορτοκαλιού αφού αφαίρεσα τα κουκούτσια φυσικά) και  και λεμονιού, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ και την άφησα να μαγειρευτεί. Έβρασα και μία πατατούλα και την έκοψα σε καρεδάκια. Μόλις ετοιμάστηκε η γαλοπούλα και αφού την άφησα να κρυώσει, την ανακάτεψα με τις πατατούλες και την έβαλα πάνω από ανάμικτη σαλάτα μαρουλιού. 
Εσείς πάντως συνεχίστε να αναρτάτε σαλάτες, είναι όλες υπέροχες κι έχω βάλει πολλές από αυτές στο μάτι για το καλοκαιρινό διατροφικό μου πρόγραμμα!

8 σχόλια:

  1. Η γαλοπούλα και το κοτόπουλο ταιριάζουν πολύ με το πορτοκάλι!
    Ωραιότατη η σαλατούλα σου!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζουν όντως και ξεφεύγουμε λίγο από τα τετριμμένα!

      Διαγραφή
  2. Πολύ επιμελημένη και όμορφη η σαλάτα σου Αμαλία μου!
    Η αλήθεια είναι ότι λίγο χρόνο παραπάνω να έχουμε, μπορούμε να κάνουμε φανταστικά πιάτα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου, μη μιλάς εσύ ειδικά για επιμελημένα πιάτα σε μένα γιατί θα πρέπει να πάρω τα βουνά!!! Είμαι πάντα υπ΄ατμόν, πού χρόνος για ιδιαίτερη επιμέλεια!

      Διαγραφή
  3. Δεν θελει κόπο....τρόπο θέλει είπαμε.......καλημερούδια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίλα! Επόμενη σαλάτα θα είναι η δική σου με τις φακές, την έχω βάλει στο μάτι, κοινό μέτωπο στη δίαιτα!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Αμαλία μου!!! Πολύ ωραία η σαλάτα σου και με φοβερό άρωμα!!! Νόστιμη και φροντισμένη!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή