ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW

Καλό μήνα να έχουμε!
Οι τελευταίες εβδομάδες του Οκτώβρη μου έφεραν κάποια αναστάτωση, εξ ου και η ολιγοήμερη αποχή μου από τα ιντερνετικά δρώμενα. Καταρχάς καταπιάστηκα με τις γνωστές και αναπόφευκτες οικιακές εργασίες της εποχής: γενική καθαριότητα, κουρτίνες, χαλιά, ντουλάπες και όλα αυτά τα αναγκαία που επιβάλλει η αλλαγή του καιρού. Αφού λοιπόν το σπίτι έλαμψε, οι ντουλάπες τακτοποιήθηκαν (για πόσο καιρό άραγε...), τα χαλιά στρώθηκαν και οι κουρτίνες ξεκρεμάστηκαν και ξανακρεμάστηκαν, είπα πως θα ανασάνω. Αμ δε! 
Μετά από όλα αυτά (που κράτησαν εβδομάδες καθώς προσπαθούσα να τα στριμώξω ανάμεσα σε δουλειά, σχολικές και κοινωνικές υποχρεώσεις και έκτακτες ανάγκες) μας ήρθε και ένα αναπάντεχο νέο που λόγω κακού χειρισμού αναστάτωσε αρκετά το πρόγραμμά μας. Υπάρχουν γεγονότα που μπορεί από μόνα τους να μην περιλαμβάνουν κάτι αρνητικό, γεγονότα που μπορεί να είχαν ακόμα και ευχάριστη χροιά αν είχαν σχεδιαστεί πιο θετικά, αλλά που στην πορεία κάποιος κακός χειρισμός τα στιγματίζει ως αρνητικές και επιβαρυντικές εξελίξεις.
Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν κατάματα τις αλήθειες στη ζωή τους και προσπαθούν να τις αποφύγουν πιστεύοντας ότι έτσι είναι ευκολότερο να γλυτώσουν τις συνέπειές τους. Η πλαστή εικόνα μπορεί αρχικά να μοιάζει πιο εύκολη στο χειρισμό της αλλά στην πορεία δημιουργεί χάσματα και τραύματα που πολλές φορές δεν γεφυρώνονται ποτέ. Όταν σε μία σχέση οποιουδήποτε είδους (προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή ή φιλική) χαθεί η εμπιστοσύνη ...νομίζω πως πια δεν μένουν πολλά να τη στηρίζουν. Χιλιοειπωμένο μεν, ακριβές δε! Και, για να κλείσουμε αυτό το θέμα, όποιος διαλέγει το δρόμο της εξαπάτησης στις διαπροσωπικές του σχέσεις,  τον διαλέγει συνολικά, απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους στη ζωή του. Δεν φέρεται ανέντιμα μόνο σε κάποιους αλλά στο σύνολο των συναναστροφών του. Αυτό απλώς ως καλοπροαίρετη επισήμανση για να μην εφησυχάζουν όσοι νομίζουν πως θα βγούν αλώβητοι από την κάθε είδους συνεργασία με το συγκεκριμένο είδος ανθρώπων, είναι απολύτως σίγουρο ότι εξαπατώνται και εκείνοι. 
Τελικά όμως, όπως καλά ξέρουμε, οι τοξικοί άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους πρέπει να απομακρύνονται. Έτσι έπραξα κι εγώ και έβαλα μπόλικη θετική ενέργεια στις μέρες που ακολούθησαν. 
Ένα κυριακάτικο γεύμα με θετικά vibes, χαμόγελα και ζεστή διάθεση αποκαθιστά την ισορροπία και επαναφέρει τα χαμόγελα. 
Αυτή τη φορά κατέφυγα στη δοκιμασμένη λύση του ρολού με κιμά (αγαπημένου και γνωστού φαγητού). Το ρολό συνοδεύτηκε με πατατούλες φούρνου και μία νόστιμη σαλάτα Coleslaw που είναι από τις αγαπημένες γεύσεις του σπιτιού μας. Εύκολη και γρήγορη πρόταση για κάθε μέρα αυτό το μενού, καθώς και το ρολό αλλά και η σαλάτα μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη (η σαλάτα και το μείγμα του κιμά -πριν το ψήσιμο- διατηρούνται άνετα στο ψυγείο) και να ολοκληρωθούν γρήγορα την επόμενη μέρα.

Ρολό κιμά σε φόρμα

Για μία (μεγάλη) μακρόστενη φόρμα χρησιμοποίησα:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. χοιρινό κιμά
3 χοντρές φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα) που μούσκεψα σε 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
2 κρεμμύδια τριμένα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σούπας κέτσαπ
2 κ.σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (και το γάλα το οποίο χρησιμοποιήσαμε για να μουσκέψουμε το ψωμί). Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα κάποιες ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις. Λαδώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.


Σαλάτα Coleslaw

1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1 γεμάτη κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Βάζουμε σε σαλατιέρα το λάχανο και το καρότο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα, καλύπτουμε τη σαλατιέρα και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο αρκετές ώρες για να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.

11 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ποιος άνθρωπος σε οδήγησε στις δύσκολες αποφάσεις Αμαλία μου, αλλά στην θέση θα έκανα και θα αποφάσιζα το ίδια (ίσως και κάτι παραπάνω). Οι τοξικοί άνθρωποι ή όσοι μας κάνουν πολύ κακό πρέπει όντως να απομακρύνονται, όσο και αν ανήκουν στον κοντινό μας οικογενειακό κύκλο.

    Καλή δύναμη σε όλα και πάντα με δημιουργική διάθεση (μέσα και έξω από την κουζίνα)!

    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόμοιες αποφάσεις μπορεί να είναι δύσκολες Πηνελόπη μου, αλλά είναι επιβεβλημένες και, μακροπρόθεσμα, ωφέλιμες! Εξάλλου, όποιος πορεύεται με γνώμονα την ηθική και τη δικαιοσύνη (όπως προσπαθώ να κάνω εγώ, στο μέτρο των δυνάμεών μου) έχει γύρω του άλλους ανθρώπους, κοινής με τη δική του αντίληψης των πραγμάτων, που αντικαθιστούν αυτούς που επιδεικνύουν ηθική...κατσαρίδας (όπως τους αποκαλεί ένας καλός μου φίλος)! Καλή δύναμη σε όλους μας!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιος συνδυασμος!

    Καλή εβδομαδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς οι τοξικοι άνθρωποι είναι παντού και απορροφούν το χρόνο, την ενέργεια μας, και πολλές φορές μας βλάπτουν... Γι' αυτό όταν τους καταλαβαίνουμε πρέπει να τους απομακρύνουμε.... Και μετά να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας, και να τους καλοπιάνουμε με τέτοιες comfort συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο, απόλυτο δίκιο έχεις Χρύσα μου! Προχωράμε πάντα μπροστά με θετική ενέργεια και... νόστιμους συμμάχους!

      Διαγραφή
  5. Καλή μου Αμαλία, από ότι διαβάζω και καταλαβαίνω, η τελευταία περίοδος ήταν αρκετά δύσκολη για σένα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
    Ελπίζω τώρα να νιώθεις καλύτερα.. είναι σημαντικό που απομάκρυνες αυτόν τον άνθρωπο και είναι πάντα κρίμα τέτοιου είδους διαπιστώσεις.
    Παρόλα αυτά, χαίρομαι που επανέρχεσαι συνειδητοποιημένη και θετική, με μια τόσο νόστιμη πρόταση!
    Το ρολό σου πρέπει να είναι γευστικότατο, το γάλα βοηθά πολύ να είναι αφράτο και το κέτσαπ του δίνει μια ωραία σπιρτάδα.
    Η δε σαλάτα είναι αγαπημένη, πολλές φορές τη φτιάχνω και σαν ελαφρύ γεύμα.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζουμε και έχουμε πίστη στο σύμπαν Ερμιόνη μου, οι ισορροπίες πάντα αποκαθίστανται και οι ...κακοί παίρνουν την τιμωρία που τους αξίζει, αργά ή γρήγορα!

      Διαγραφή
  6. Αμαλία μου ελπίζω τώρα να είσαι καλά και συμφωνώ μαζί σου ότι οι τοξικοί πρέπει να απομακρύνονται αλλά νομίζω ότι εκεί καταλήγουν έτσι κι αλλιώς.
    Χάρηκα που είσαι ξανά εντάξει και επιπλέον που η πρότασή σου είναι υπέροχη (όπως πάντα άλλωστε)! Το ρολό σου μου άρεσε πολύ ...πρέπει να έγινε πολύ νόστιμο αλλά και η σαλάτα σου θαυμάσια και ταιριαστή.
    Κι επειδή αυτό τον καιρό κι εγώ έχω λίγο τις μαύρες μου... και δεν έχω όρεξη να φάω τίποτα... η ιδέα μου μ' έκανε να "τσιμπήσω". Αύριο θα τα φτιάξω και τα δύο!!!
    Φιλιά κι ευχαριστώ πολύ για τις συνταγές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι να ανακαμψουμε σύντομα Κική μου! Πολλα φιλια!

      Διαγραφή