ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ

Δηλώνω δημόσια ότι δεν δέχομαι ηττοπαθείς σκέψεις σε σχέση με τον καιρό, το Σεπτέμβρη και το φθινόπωρο και απεχθάνομαι την ευχή των ημερών, αυτό το... "Καλό χειμώνα" που ξεστομίζεται κάθε φορά που συναντώ κάποιον γνωστό επιστρέφοντας από τις διακοπές. 
"Πού τον βλέπετε το χειμώνα καλοί μου άνθρωποι;;;" μου 'ρχεται να απαντήσω με ανεβασμένα τα ντεσιμπέλ λόγω εκνευρισμού, κυριολεκτικά μετά βίας συγκρατούμαι για να παραμείνω ήρεμη και χαμογελαστή κάθε φορά που ακούω αυτή την υποτιθέμενη ευχή! 
Πέραν κάποιων βροχών που εκδηλώθηκαν σε μερικές περιοχές (δυστυχώς σε κάποιες δημιούργησαν και πολύ σοβαρά προβλήματα) η θερμοκρασία είναι εντελώς καλοκαιρινή, οι ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η ένδυση παραμένει ελαφριά και τα πεδιλάκια μας συντροφεύουν καθημερινά! Μπορεί λοιπόν οι καθημερινές μας ασχολίες και η έναρξη της σχολικής χρονιάς να μας κρατούν αναγκαστικά στη βάση μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για αρκετά ακόμα σαββατοκύριακα δεν μπορούμε να χαρούμε τις κοντινές μας παραλίες. Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω δύο πρόσφατες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την προηγούμενη Κυριακή και δεσμεύομαι ότι θα τραβήξω και άλλες, και άλλες... ελπίζω για αρκετές ακόμα Κυριακές! 
Στα πιο πρακτικά ζητήματα τώρα:
Τον τελευταίο καιρό, κατά τις περιηγήσεις μου στα μαγειρικά ιντερνετικά στέκια, έχω πέσει αρκετές φορές στην πρόταση (διότι δεν την λες και συνταγή) για μπισκότα (ούτε και μπισκότα ακριβώς τα λες) με δύο υλικά. Επειδή αυτά τα δύο υλικά στο σπίτι μας υπάρχουν πάντα, χθες έβαλα τη Νατάσα να τα φτιάξει για να τα δοκιμάσουμε. Μας άρεσαν πολύ, είναι ιδιαίτερα υγιεινά και ευέλικτα (επιδέχονται την προσθήκη πολλών επιπλέον υλικών για έξτρα γεύση και άρωμα), μπορεί φυσικά να τα φτιάξει ακόμα και ένας πρωτάρης και γίνονται στο πι και φι!
Τα βασικά υλικά τους είναι:
2 ώριμες μπανάνες και
1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης
Αφού πολτοποιήσουμε με το πιρούνι τις μπανάνες, ενσωματώνουμε στον πολτό τους τις νιφάδες βρώμης και δημιουργούμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε αυτή τη βάση μετά προσθέτουμε ...ό,τι μας βρίσκεται εύκαιρο στο ντουλάπι. Εμείς κάναμε μία δόση με σταγόνες σοκολάτας και (επειδή μας εντυπωσίασε τελικά πολύ το αποτέλεσμα) κάναμε και μία δεύτερη δόση με κανέλα και σταφίδες. Πεντανόστιμες και οι δύο εκδοχές! 
Την επόμενη φορά (που δεν θα αργήσει να έρθει καθώς τα χθεσινά μπισκοτάκια ήδη μπήκαν στο ταπεράκι του σχολείου και, κατά τη Νατάσα, θα κάνουν θραύση στους συμμαθητές της) θα δοκιμάσουμε με ξηρούς καρπούς και cranberries. Η υφή των "μπισκότων" είναι μαλακή, η γεύση της μπανάνας δεν είναι έντονη και το αποτέλεσμα είναι πολύ αξιοπρεπές. Και μην ξεχνάμε ένα από τα πιο βασικά τους προτερήματα, ότι μπορείς να φας αρκετά κομμάτια χωρίς ενοχές!
Το μείγμα το τοποθετούμε με δύο κουταλάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου, πατικώνουμε κάθε "μπισκοτάκι" ελαφρά να μην είναι πολύ φουσκωτό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

10 σχόλια:

  1. Τα ψευτομπισκοτάκια αυτά τα έκανα κι εγώ πρόσφατα, είναι αρκετά νόστιμα και γίνονται σε χρόνο ρεκόρ! Μου αρέσει η πρότασή σου για cranberries θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασσική αξία (και όντως με αρκετές παραλλαγές) τούτη η συνταγή Αμαλία μου. Κάνουν θραύση ειδικά αν περιέχουν σταγόνες σοκολάτας :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμ, δεν τα έχω δει αλλά έτσι όπως τα λες Αμαλία μου θα τα δοκιμάσω λίαν συντόμως!! Πρέπει να είναι νόστιμα και στις δύο εκδοχές που φτιάξατε και γεια στα χεράκια της Νατάσας!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά φιλιά και από εμάς Κική μου και καλή αρχή στα μαθήματα!

      Διαγραφή
  4. Καλέ..τι έχει ο Χειμώνας γλυκιά μου και τον τρέμεις.Σκέψου..καναπές, κουβερτούλα και...αυτά τα υπέροχα μπισκότα σε μπολ μεγάλο να τα μασουλάς μπροστά στη τηλεόραση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι τα συν του χειμώνα, έχεις απόλυτο δίκιο! Στα πλην είναι οι αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις και η ...γκρίνια που αυτές φέρνουν! Επίσης με ρίχνει πολύ ψυχολογικά το γεγονός ότι σκοτεινιάζει νωρίς, δεν το αντέχω αυτό το σκοτάδι!!!

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν το να μου εύχονται "καλό χειμώνα" με τη θερμοκρασία να παραμένει στους 28 βαθμούς με ενοχλεί και με εκνευρίζει πολύ :)
    Και πάντα διορθώνω την ευχή λέγοντας "καλό φθινόπωρο".
    Πολύ μου αρέσει η αφοσίωση της Νατάσας!
    Ενδιαφέροντα μπισκοτάκια, εύκολα και θρεπτικά. Θα τα δοκιμάσουμε με κανέλα και οπωσδήποτε σταγόνες σοκολάτας!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα με καταλαβαίνεις Ερμιόνη μου που αντιδρώ αρνητικά σε αυτή την ευχή!
      Να τα δοκιμάσετε, άσε που άνετα μπορούν οι μικρές κυρίες σου να τα φτιάξουν μόνες τους!

      Διαγραφή