ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

Το μήλο, η κανέλα και η μαύρη ζάχαρη είναι μυρωδιές που μας αρέσουν όλο το χρόνο αλλά, όπως και να το κάνουμε, έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο! Όσοι ασχολούμαστε με τη ζαχαροπλαστική, έστω και οι πιο αρχάριοι, έχουμε στα χαρτάκια μας οπωσδήποτε μία συνταγή για μηλόπιτα, κέικ με μήλο, τάρτα με μήλο...κάτι τέλος πάντων που περιέχει απαραίτητα μήλο και κανέλα. Κάθε χρόνο δοκιμάζω νέες συνταγές με τα αγαπημένα αυτά υλικά και φέτος βρήκα τη συγκεκριμένη που άρεσε πολύ στους δοκιμαστές μου επειδή εμπεριέχει την πρωτοτυπία του μίγματος καστανής ζάχαρης-κανέλας. Πολύ εύκολο στην παρασκευή του αλλά με αυτή την...τσαχπινιά που το κάνει και κάπως πιο ιδιαίτερο. Αξίζει τη δοκιμή!

ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη
Μία πρέζα αλάτι

Γέμιση
1 μεγάλο μήλο (καθαρισμένο, χωρίς τη φλούδα του) κομμένο σε μικρά κυβάκια
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κοφτά κ. γλυκού κανέλλα


Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη με την κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει καλά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά (ένα-ένα), το γάλα και τη βανίλια.
Κλείνουμε το μίξερ και με το χέρι προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ, ίσα-ίσα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο υγρό μίγμα.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα τη μισή δόση από το μίγμα του κέικ. Από πάνω πασπαλίζουμε με το μίγμα καστανής ζάχαρης-κανέλας και στρώνουμε και τα μισά κυβάκια από τα μήλα.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα ζύμης και τελειώνουμε πάλι με κανέλα-μαύρη ζάχαρη και κυβάκια μήλου (τα οποία σπρώχνουμε λίγο με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού για να βυθιστούν ελαφρά μέσα στο μίγμα της ζύμης).
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά όπως ένα συνηθισμένο κέικ και απολαμβάνουμε τις φθινοπωρινές μυρωδιές που θα πλημμυρίσουν το σπίτι!

1 σχόλιο:

  1. Μήλο και κανέλα! Αγαπημένα αρώματα και υπέροχος συνδυασμός!
    Θέλω κι εγώ σιγά-σιγά να ξεκινήσω τα φουρνίσματα με μήλα, να μοσχοβολήσει το σπίτι φθινόπωρο!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή