ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



Η καθημερινότητα όλων μας είναι αρκετά φορτωμένη. Είναι πολλά αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν προλαβαίνουμε, πολλοί οι δικοί μας άνθρωποι που θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά αλλά δεν το καταφέρνουμε, πολλές οι εκκρεμότητες που θα επιθυμούσαμε να κλείσουμε αλλά μένουν τελικά ανοιχτές. Οι πρακτικές λύσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα και μας βοηθούν στο να αποφορτιστούμε από επιπλέον δουλειές είναι πάντα ευπρόσδεκτες. 
Μία τέτοια λύση είναι και η τάρτα με κιμά. Είναι ευέλικτη: όποτε κάνουμε κιμά για μακαρόνια μπορούμε να κρατήσουμε μία ποσότητα στην κατάψυξη και να έχουμε έτοιμο το βασικό συστατικό της! Ή ακόμα, όταν αποφασίσουμε να φτιάξουμε την τάρτα, μπορούμε να κάνουμε διπλή δόση (όπως έκανα εγώ) να στρώσουμε τη δεύτερη δόση σε ταψάκι μίας χρήσης, να το βάλουμε στην κατάψυξη και όταν θα έρθει η δύσκολη, φορτωμένη στιγμή, απλώς να την μεταφέρουμε από την κατάψυξη στο φούρνο! Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να μην αρέσκεται στο συνδυασμό ζύμης τάρτας, κιμά και τυριών...ε, καταλήγουμε στο ότι πρόκειται για λαχταριστή, καθημερινή εναλλακτική! 

Για τη ζύμη της τάρτας ο καθένας χρησιμοποιεί αυτήν που ξέρει και εμπιστεύεται! Εγώ χρησιμοποιώ για πιο ευκολία αυτήν  ή αυτήνΜπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ακόμα και έτοιμη ζύμη, όπως σε όλες τις τάρτες, ή επίσης ένα φύλο από ζύμη κουρού. 
Αφού λοιπόν φτιάξετε/προμηθευτείτε τη ζύμη, τη στρώνετε σε ταψάκι (βουτυρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί).
Για τη γέμιση φτιάχνετε το γνωστό κιμά για μακαρόνια, προσέχοντας όμως να μην έχει στο τέλος υγρά, τον θέλουμε εντελώς στεγνό! Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, 2 κούπες τσαγιού μαγειρεμένος κιμάς είναι αρκετές. Σε περίπτωση βέβαια που θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στον κιμά και κάποια λαχανικά ψιλοκομμένα όπως πχ πολύχρωμες πιπεριές, καροτάκι, αρακά ή καλαμπόκι. Αφού λοιπόν ο κιμάς σας θα είναι έτοιμος και εντελώς στεγνός από υγρά, θα τον ανακατέψετε με 2 αυγουλάκια χτυπημένα και 2 χούφτες τριμμένα κίτρινα τυριά. Αυτό ήταν! 
Στρώνετε τον κιμά πάνω από τη ζύμη και ψήνετε μέχρι να δέσει το μίγμα και να ψηθεί η βάση.



1 σχόλιο:

  1. καλημερα τελεια ιδεα για κατι διαφορετικο με κιμα!σιγουρα θα την δοκιμασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή