ΡΟΛΟ ΠΑΤΑΤΑΣ

Με το Πάσχα προ των πυλών και τον καιρό καθημερινά να μας ταλαιπωρεί και να μας κρατά σε...σασπένς η καθημερινότητα γίνεται πια αρκετά απαιτητική. Ετοιμασίες στην κουζίνα λόγω των ημερών που μεταφράζονται κυρίως σε κουλουράκια...πολλά κουλουράκια, για εμάς αλλά και για να μοιράσουμε. Υπάρχει επίσης μία σκέψη για τσουρέκια αλλά ακόμα είναι στη σφαίρα της θεωρίας, ο διαθέσιμος χρόνος θα καθορίσει αν η θεωρία θα μετουσιωθεί σε πράξη! 
Φυσικά λόγω των ημερών είναι απαραίτητος ο χρόνος και για τα ψώνια της νονας για τα βαφτιστήρια, μικρά και μεγάλα. Λαμπάδες, σοκολατένια αυγά αλλά και δωράκια που τα περιμένουν με χαρά τα αγαπημένα μου πνευματικά παιδιά, όσο και να μεγαλώνουν.
Για να μην είναι όμως όλα τα τρεχάματά μου ευχάριστα, υπάρχουν συγχρόνως και οι αλλεργίες που με ενοχλούν αδιάκοπα και πρέπει να αντιμετωπιστούν (προς το παρόν όχι με μεγάλη επιτυχία...). 
Όλα αυτά μαζί, ευχάριστα και όχι τόσο ευχάριστα, πρέπει να αντιμετωπιστούν και να προγραμματιστούν μέσα στις ξαφνικές μπόρες που δυσκολεύουν τα πάντα, φέρνοντας πολλά νεύρα και άγχος. Που θα πάει, θα τα καταφέρουμε, αφού όπως λέει και το παλιό άσμα...κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!!  
Φαγάκι πρωτότυπο το σημερινό, καθόλου νηστίσιμο όμως, άρα όχι και τόσο επίκαιρο! Αν νηστεύετε κρατήστε τη συνταγή για αργότερα, είναι νόστιμο φαγητό και αρέσει πολυ και στα παιδιά. Η συνταγή κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό στο ίντερνετ, δεν ξέρω σε ποιον οφείλεται η αρχική έμπνευση αλλά την είδα να δημοσιεύεται σε πολλές μεριές. 
Μοιάζει σαν μεγάλη κρέπα και φυσικά μπορούμε να το γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει (αλλαντικά, τυριά, πιπεριές, καλαμπόκι, κιμά, κοτόπουλο κλπ.).


Τα υλικά για ένα ρολό είναι τα ακόλουθα:
1 κιλό ωμές πατάτες
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα
Ο,τιδήποτε θέλουμε για γέμιση (αλλαντικά, τυριά, πιπεριές, μανιτάρια, καλαμπόκι, κιμά, κοτόπουλο κλπ.)

Τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή μεριά του τρίφτη και τις στίβουμε πολυ καλά με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα. Στρώνουμε το μίγμα της πατάτας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (να μην είναι πολύ παχύ το στρώμα του μίγματος, για να μπορέσει να ψηθεί). Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά. Βγάζουμε το ταψί και στρώνουμε πάνω στην ψημένη ζύμη μας ό,τι θέλουμε, πχ. ζαμπόν, τυριά, πιπεριές κλπ. Ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα τις άκρες της ψημένης ζύμης και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε το ρολό με λίγο τριμμένο τυράκι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να κάνει από πάνω μία ωραία ξεροψημένη κρούστα. 




3 σχόλια:

  1. Γεια σου Αμαλία μου συμπάσχουσα!
    Προσωπικά μοιάζει να είμαι καλύτερα, εσύ πως είσαι; Ελπίζω γρήγορα να περάσει κι' αυτό το φετινό "χάλι" μας.

    Το ρολό σίγουρα δεν είναι στο πνεύμα της νηστείας, αλλά το βρίσκω ωραία πρόταση για το τραπέζι του Πάσχα, μην σου πω και για το βράδυ της Αναστάσεως καθώς έχουμε μέρες να φάμε κάτι που να μας θυμίζει πίτσα, κρέπα ή κάτι παρόμοιο σε γεύση και υφή.
    Χαιρετισμούς πολλούς σας στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηνελόπη μου δυστυχώς εγω είμαι πιο δυσκολη περιοτωση, η αλλεργία εχει παρει διαστάσεις δυσθεωρητες και δεν θα ξεμπερδεψω ευκολα... Με εχει παρει απα κατω η τοση ταλαιπωρία... Χαιρετισμους πολλους και απο εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ αυτες οι αλλεργιες!!! υπομονηηη !!! ελπιω να ναι αυτες οι χαζες οι ανοιξιατικες και οχι κατι σοβαρο :)
    μπομπα το ρολο πατατας!!! πωωωωωω ζεστο να λιωνει κ το κασερακι ναι ειναι κ η πατατα μαλακη ... υπεροχη συνταγη θα την δοκιμασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή