ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υπάρχουν άνθρωπου που υποφέρουν από διάφορες διατροφικές δυσανεξίες και ταλαιπωρούνται πολύ με την καθημερινή τους διατροφή. Δεν ανήκω σε αυτούς ούτε εγώ, ούτε και κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να εντάξω μία πιο υγιεινή διατροφή στη ζωή μας, άρχισα να ψάχνω εναλλακτικές προτάσεις και συνταγές για καθημερινή κατανάλωση. Διάβασα λοιπόν σε πολλές μεριές για το αλεύρι αμυγδάλου που χρησιμοποιείται εναλλακτικά των κλασσικών αλεύρων. Πρόκειται ουσιαστικά για αλεσμένα αμύγδαλα σε μορφή πούδρας κι έτσι είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες, χαμηλό σε υδατάνθρακες, σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά, με όλα τα οφέλη των ξηρών καρπών και τη διατροφική τους αξία.  Και φυσικά δεν έχει γλουτένη! 
Ωραία όλα αυτά που διάβασα και έμαθα αλλά εγώ παρέμενα επιφυλακτική με συνταγές τόσο...εναλλακτικές. Θεωρούσα ότι το αλεύρι αμυγδάλου θα έδινε κάποια ιδιαίτερη γεύση στη ζύμη και δεν θα με ικανοποιούσε το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά σε αλμυρά παρασκευάσματα. Αφού λοιπόν έψαξα και ξαναέψαξα, τύπωσα και συγκέντρωσα πολλές συνταγές με αλεύρι αμυγδάλου, κατέληξα σε μία "δημιουργική" σύνθεση κάποιων εξ αυτών και έφτιαξα αυτά τα αλμυρά muffins που πραγματικά είναι πεντανόστιμα, δεν έχουν ΚΑΜΪΑ διαφορά από αλμυρά muffins που θα παρασκευάζαμε με κλασσικό αλεύρι και εντυπωσίασαν όλους όσους τα δοκίμασαν! Μη σας τρομάξουν τα 6 αυγά, σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές οδηγίες τα αυγά πια θεωρούνται "υπερτροφή" έχουν αποσυνδεθεί από την χοληστερίνη και συνιστάται ακόμα και η καθημερινή τους κατανάλωση. Επιπλέον σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα muffins άρεσαν πολύ και σε όσα παιδιά τα δοκίμασαν.
Αν ενδιαφέρεστε για μικρούς, πιο υγιεινούς πειραματισμούς και πιο απενοχοποιημένα snacks για όλες τις ώρες φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!

Υλικά (για 12 muffins)
150 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
6 αυγά 
1,5 κ.γ. baking powder (αν σας ενοχλεί η γλουτένη υπάρχει και εκδοχή χωρίς γλουτένη)
4 κ.γ. ελαιόλαδο
2 κοφτά κ.γ. αλάτι, λίγο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Οποιοδήποτε μυρωδικό μας αρέσει (εγώ έβαλα λίγο σκόρδο σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα και κουρκουμά)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν σε ένα λείο μείγμα.
Γεμίζουμε κατά τα 3/4 τις θήκες σιλικόνης (ή βουτυρωμένες φόρμες) και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  

1 σχόλιο:

  1. Φαίνονται τέλεια!!! Και σήμερα σκεφτόμουν πόσο καιρό έχω να κάνω αλμυρό κέικ... έναν αιώνα ...νομίζω!!!!
    Καλή καλοκαιρινή συνέχεια Αμαλία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή