ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ... ΒΑΥΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ!

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκα στη Βαυαρία και στο Μόναχο όπου αντίκρυσα εικόνες ξεχασμένες για εμάς (τουλάχιστον το φετινό χειμώνα). Τα πάντα ήταν χιονισμένα! Το λευκό χιόνι σε συνδυασμό με τα παραμυθένια τοπία συνέθεταν ένα τοπίο ειδυλλιακό από όπου ξεπρόβαλαν ρομαντικά κάστρα, περιποιημένες αγροικίες και λόφοι κατάφυτοι με έλατα πασπαλισμένα με χιονονιφάδες! Ιδανικό χειμωνιάτικο σκηνικό! Δεν έβγαλα πολλές φωτογραφίες αλλά από τις λίγες που έχω βάζω εδώ τις πιο χαρακτηριστικές!
Χαρακτηριστική βαυαρέζικη κατοικία

Το παραμυθένιο κάστρο Νeuschwanstein

Η είσοδος του κάστρου

Παραδοσιακή άμαξα για ρομαντικές βόλτες στην κάτασπρη εξοχή

Οι κύκνοι δεν πτοούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες των παγωμένων λιμνών!


Το κάστρο Linderhof


Το λιοντάρι, σύμβολο της πόλης του Μονάχου!

Το ιστορικό και εντυπωσιακό κτίριο του παλιού δημαρχείου αποτελεί την καρδιά της πόλης στην Marienplatz




Η όμορφη εκκλησία στην πλατεία Odeonplatz



Και μία γαστριμαργική νότα: σάντουϊτς με ψωμάκι pretzel και παραδοσιακό apfelstrudel που σερβίρεται ζεστό με σως βανίλιας

8 σχόλια:

  1. Πήραμε και μεις την "γεύση" μας που έχουμε καιρό να ταξιδεύψουμε στο εξωτερικό. Πάντα ωραια ταξίδια Αμαλία σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Penelope εγώ το έχω καθιερώσει και κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνω ένα ολιγοήμερο ταξιδάκι στην Κεντρική Ευρώπη για να ξεφεύγω λίγο στο μέσον του χειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/2/10 13:27

    Ενδιαφέροντα αυτά τα ταξίδια στη χιονισμένη Ευρώπη. ολιγοήμερα, σύντομα, μέχρι να πάς και να γευτείς ενα-δυο πράγματα , τσούπ, έφυγες...Με εντονη την ανάμνηση του ταξιδιού. Και μετά διοργανώνεις το επόμενο...Μπράβο Αμαλία. Πάντα τέτοια. Γράψε μας και για το Γερμανικό γαστριμαργικό μοντέλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεωγράφος25/2/10 13:28

    Ναι, ναι μας ενδιαφέρει το γαστριμαργικό γερμανικό μοντέλο...Είχε ενδιαφέρον;
    Κατι για τα γλυκά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού υπάρχει ενδιαφέρον για το γαστριμαργικό γερμανικό μοντέλο, να σας πληροφορήσω ότι το κλασσικό βαυαρέζικο φαγητό που σερβίρεται στις παραδοσιακές μπυραρίες συνίσταται -κυρίως- σε λουκάνικα ή χοιρινό κρέας με συνοδεία σκούρας σάλτσας. Τα λουκάνικα βέβαια είναι πάσης φύσεως: λευκά (που θεωρούνται και τα πιο εκλεκτά), κλασσικά (δηλαδή τα γνωστά μας κοκκινωπά), σκούρα, τεράστια αλλά και μικρά, γενικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο συγκεκριμένο είδος! Η απαραίτητη συνοδεία όλων αυτών είναι φυσικά η μπύρα, που στη Βαυαρία έχει την τιμητική της! Πολλά είδη και πολλές αποχρώσεις! Άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι και τα πολύ νόστιμα ψωμιά που συνοδεύουν ιδανικά πολλά είδη αλλαντικών και τυριών που παράγει η Βαυαρία. Όσο για τα γλυκά, εκτός από το στρούντελ που διατίθεται σε πολλές παραλλαγές (με μήλο, με κεράσι, με βερύκοκα-ροδάκινα, με σταφίδες-ξηρά φρούτα, με βατόμουρα κλπ), είδα πολλά γλυκά με κρέμες τυριού αλλά και τα χαρακτηριστικά krapfen (λουκουμάς σε στυλ ντόνατ, με γέμιση μαρμελάδα ή κρέμα. Αχ, τα θυμήθηκα και πείνασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι όμορφες φωτογραφίες! Παραμυθένια τοπία! Πάντα τέτοια σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή