ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΜΗΛΟΥ
Χρόνια Πολλά σε Δημήτρη και Δήμητρα! Μία νόστιμη μηλόπιτα σήμερα για τους πολυάριθμους εορτάζοντες! Η συνταγή αυτή είναι φουλ στα μήλα και έχει ,όπως είναι φυσικό, έντονη τη γεύση του αγαπημένου αυτού φρούτου. Είναι αντιγραφή μηλόπιτας που βρίσκεται σε πολλούς φούρνους γαλλικών πόλεων, μεγάλη η αδυναμία μου και για τα γλυκά και για τις πόλεις της Γαλλίας! Δεν χρειάζονται πολλά υλικά για την εκτέλεσή της και γίνεται αρκετά εύκολα.  Για τη βάση (pate brisee) θα χρειαστούμε:
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. κρύο βούτυρο (εννοώ από το ψυγείο)
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκος αυγού
1-2 κ.σούπας παγωμένο νερό
Με τα χέρια μας ανακατεύουμε το βούτυρο με το αυγό και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ομογενοποιούμε σε ζύμη αλλά δεν ζυμώνουμε πολύ για να γίνει η βάση τριφτή όταν ψηθεί και όχι σκληρή. Τη στρώνουμε σε ταρτιέρα, την τρυπάμε σε πολλά σημεία με πηρούνι  και τη βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Μέχρι να περάσει αυτή η μισή ώρα, παίρνουμε 2 μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλλα. Τα βράζουμε κανένα δεκάλεπτο μέχρι να γίνουν μαρμελάδα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.  Παίρνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τη μαρμελάδα μήλου πάνω στη βάση. Από επάνω κόβουμε 3 μήλα σε λεπτές φέτες και τα στρώνουμε κυκλικά. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
 

6 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα θα χρησιμοποιήσω και μαρμελα΄δα που υπάρχει ήδη έτοιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και άμα με "αφήσετε" ελεύθερη μπορεί να φάω ένα, κι' άλλο ένα, κι' άλλο ένα!! Για τέτοια τάρτα μήλου μιλάμε δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξανθή, αφού έχεις ήδη τη μαρμελάδα είναι θέμα λίγων λεπτών η ταρτούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Penelope εγώ τι να πω τότε για το δικό σου γλυκό με τα φρούτα! Όλο το ταψί θα έτρωγα άμα μπορούσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πωωωω!!
    Πραγματικά φούλ του μήλου, πρέπει να γίνεται σούπερ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. full του μήλου...
    full μου αρέσει η ιδέα!!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή