ΠΑΡΙΣΙ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!

ΠΑΡΙΣΙ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!

Όσοι με ξέρουν προσωπικά γνωρίζουν τη λατρεία που έχω στα ταξίδια. Αν είχα την ανάλογη οικονομική άνεση, η ιδανική ζωή για μένα θα ήταν να είμαι συνέχεια σε αεροπλάνα, τραίνα, πλοία και συναφή μεταφορικά μέσα προς (κατά προτίμηση) μακρινούς προορισμούς. Ευτυχώς, μέχρι τώρα έχω κάνει αρκετά ταξίδια και κοντινά αλλά και μακρινά έως ιδιαιτέρως μακρινά/εξωτικά, χωρίς όμως αυτό να μειώσει στο ελάχιστο τη διάθεσή μου για ακόμα περισσότερα! Τα τελευταία χρόνια, λόγω οικογενειακών πλέον υποχρεώσεων, τα ταξίδια μου έχουν περιοριστεί στην περιοχή της Ευρώπης και έχουν συρρικνωθεί χρονικά, παραταύτα δεν έχουν μειωθεί αριθμητικά. Λατρεμένο κλασσικά προορισμό αποτελεί το Παρίσι, το οποίο καυχιέμαι ότι γνωρίζω εξίσου καλά με την Αθήνα, καθότι το έχω επισκεφθεί πολυάριθμες φορές. Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα βάλει κάποιες φωτογραφίες απο καλοκαιρινό ταξιδάκι στην "Πόλη του Φωτός" και επειδή πριν μερικές μέρες έκανα πάλι μία ολιγοήμερη απόδραση εκεί, σας βάζω μερικές πρόσφατες φωτογραφίες (λιγοστές γιατί ο καιρός ήταν πολύ βροχερός και μουντός, με ελάχιστα διαστήματα πόυ επέτρεπαν τη φωτογράφιση) για να έχουμε και τη χειμωνιάτικη πλευρά!
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ SACRE-COEUR, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΜΟΝΜΑΡΤΗΣ, Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ "ΤΟΥΡΤΑ" ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ SACRE-COEUR, ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ, ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗΣ!
ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΡΠΑΣ, ΘΕΑΜΑ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ
Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ NOTRE-DAME, ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΗΚΟΥΑΝΑ ΠΛΕΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ... ΠΑΠΑΚΙΑ! 
ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΥ -ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ- ΤΟΠΙΟΥ!
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ GALERIES LAFAYETTE ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΟΛΟ (ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΤΣΟΥΧΤΕΡΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ-ΓΛΥΚΟ-ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ)
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΛΙΓΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ MACARONS ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ!

9 σχόλια:

  1. Πάμε μαζί την επόμενη φορά;
    Tι λές Αμαλία;

    Και εγώ προγραμματίζω κάτι για Ρώμη τον μεθεπόμενο μήνα. Και ελπίζω όλα να "κάτσουν" κατά πως τα σχεδιάζω...
    Καλημέρες πολλές και πολλά και καλά ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι Penelope μου, να πάμε ευχαρίστως! Σου εύχομαι να ευοδωθούν τα σχέδια σου για την "αιώνια πόλη" και να πραγματοποιηθεί το ταξίδι σου με τον καλύτερο τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες φωτογραφίες!!είναι στα επόμενα σχέδια μας αυτός ο προορισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθή μου να πάτε οπωσδήποτε! Και να φανταστείς ότι οι φωτογραφίες έιναι από το κινητό, βαρέθηκα να πάρω μαζί μου φωτογραφική μηχανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Amelie
    Υπέροχο το ταξιδάκι που μας χάρισες στο όμορφο Παρίσι
    Αποφάσισε και κανένα προς τα εδώ, Νέα Υόρκη.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/1/11 01:39

    Καλως ηλθες στα μερη μας και να μας ξαναελθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Dennis έχω έρθει στη Νέα Υόρκη πριν 8 χρόνια, έκατσα 2 εβδομάδες και τριγύρισα αρκετά στην πόλη σας! Άμεσα είναι δύσκολο να το ξαναεπιχειρήσω αλλά στο μέλλον είναι στα σχέδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Ανώνυμε φίλε! Μένεις στη Γαλλία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Amelie. Λατρεύω το Παρίσι μια και έχω πάει αρκετές φορές... Να ήξερες τί μου θύμησες!!! Νάσαι καλά και καλό μήνα!! Πέρνα αν θες και από το μπλογκοσπιτάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή