MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Πρωί-πρωί Δευτέρας, δύσκολης μέρας παραδοσιακά και εγώ, για να σας γλυκάνω και να κάνω λίγο πιο ομαλή την μετάβαση στην καθημερινότητα, σας κερνάω νόστιμα muffins σοκομπανάνα! Η προσθήκη της μπανάνας δίνει ένα ωραίο άρωμα και μία υγρή, "καραμελένια" υφή στα μικρά γλυκάκια. Το μόνο τους αρνητικό είναι ότι δεν μπορούμε να φάμε μόνο ένα, αυτό σας το λέω εκ πείρας! Η δόση που δίνω είναι για περίπου 15 κομμάτια ή για μία μεγάλη φόρμα του κέϊκ (καθότι μπορούμε να το κάνουμε και σε κανονικό μέγεθος κέϊκ). Τα υλικά μας:
250 ml γάλα
150 γρ. καστανή ζάχαρη (εννοείται πως αν δεν έχετε βάζετε λευκή)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
5 κουτ.σούπας σκόνη για ρόφημα σοκολάτας
1 αυγό
3 ώριμες μπανάνες
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
100 γρ μαλακό βούτυρο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
Λυώνουμε τις μπανάνες με ένα πηρούνι (να γίνουν πουρες) και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με το μίξερ χτυπαμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον πουρέ μπανάνας. Στο τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, τη σκόνη σοκολάτας, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια για muffins (ή για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να πάρετε από το σούπερ-μάρκετ τις ειδικές χάρτινες θήκες για muffins, να τις βάλετε μέσα στις θήκες του ταψιού και να ρίξετε το μίγμα χωρίς καμία άλλη προετοιμασία, έτσι έκανα κιεγώ όπως βλέπετε στις φωτογραφίες) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά. Μόλις η γλυκιά μυρωδιά της βανίλιας και της μπανάνας κατακλύσουν την κουζίνα είναι έτοιμα! Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Διατηρούνται μέρες σε μεταλλικό κουτί χωρίς να χάνουν την μαλακή, ζουμερή υφή τους. Καλή εβδομάδα!

7 σχόλια:

  1. Καλή και γλυκιά εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τούτα είναι ίσως τα μόνα κεκάκια που δοκιμάζει το βλαστάρι μου, χωρίς να προβληματίζεται καθόλου ...
    Γιατί μοιάζουν με σοκολάτα (που είναι η αγαπημένη του επιλογή για κάθε γλυκό και όλες τις ώρες της ημέρας) και ταυτόχρονα μυρίζουν μπανάνα!!
    Καλημέρα Αμαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρελλαινομαι για μπανανα σοκολατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Ξανθή μου, ομοίως και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Penelope μου υποθέτω ότι αυτό ισχύει για όλα τα παιδάκια, η σοκολάτα και η μπανάνα πρέπει να είναι στο τοπ των προτιμήσεών τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ποιος δεν τρελλαίνεται cook μου? Δυστυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο συνδυασμός σοκολάτας και μπανάνες είναι πράγματι φανταστικός. Το ξέρω γιατί φτιάχνω μια τάρτα με σοκολάτα και μπανάνα και τρελαίνονται όλοι. Φαντάζομαι το ίδιο θα γίνει και με τα muffins σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή