ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ EXPRESS

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ EXPRESS

Καλή εβδομάδα, καλές απόκριες και χρόνια πολλά σε όσους αισθάνονται ερωτευμένοι! Σας τα είπα όλα μαζί ε? Ας είμαστε καλά και όλα τα άλλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μετά από ένα όμορφο και ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο που πέρασα στην εξοχή,  σήμερα δεν έχω διάθεση για "μπελαλίδικες" συνταγές. Κατόπιν τούτου θα γράψω μία γρήγορη και φυσικά πανεύκολη κιμαδόπιτα που με έχει σώσει πολλές φορές! Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι λιγοστά: δύο μεγάλες αραβικές πίτες, λίγος κιμάς μαγειρεμένος (όπως τον κάνουμε για μακαρόνια) και λίγο τριμμένο τυράκι. Η εκτέλεση: τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος τη μία αραβική πίτα. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά σε λεπτή στρώση, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη αραβική πίτα. Από επάνω καλό ειναι να βάλουμε ένα πυράντοχο πιάτο ή κάτι αντίστοιχο που να κρατάει τις πίτες ενωμένες κατά τη διάρκεια του ψησίματος έτσι ώστε η πίτα μας να γίνει λεπτή, σαν πίτσα (εγώ ας πούμε, βάζω μία ταρτιέρα που έχω)! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 10-15 λεπτά. Έτοιμη η νόστιμη πιτούλα μας!

10 σχόλια:

  1. Ξεπέρασες όλους τους χρόνους των "express" :-))
    Με αραβικές πίτες συνήθως κάνω λαχματζούν με τον κυμά που ίσως έχω...ποτέ δεν σκέφτηκα να τις κάνω "σάντουϊτς". Αυτά είναι τα ωραία του blogging. Οι ιδέες παιδί μου, οι ιδέες...
    Καλημέρα Αμαλία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από εδώ! Με τον ίδιο τρόπο (του "σάντουϊτς") κάνω και τυροπιτούλα (με ένα αυγό και λίγη φέτα), χορτοπιτούλα (λίγα χόρτα, ένα αυγουλάκι και λίγη φέτα), κοτόπιτα (αντίστοιχα υλικά) κλπ κλπ. Έχω γίνει ευρηματικότατη, με ό,τι έχει περισσέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική η ιδέα σου! Θα τη δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα περισσέψει κιμάς, είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει στην οικογένεια. Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια έγινε η πιτούλα σου, η ευρηματικότητα είναι απαιτούμενη στην κουζίνα ιδιαίτερα για τις εργαζόμενες μανούλες
    καλή εβδομάδα, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμαλία μου καλή σου μέρα.
    Πάντοτε που περνάω από το σπιτικό σου όλο και κάποιο θαυμάσιο μεζέ θα δοκιμάσω.
    Η πιτούλα σου θα πρέπει να είναι υπέροχη. Θα την φτιάξω και θα σου πω.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mia maria είναι τόσο εύκολη που σίγουρα θα σε βολέψει για την οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαστερόπληξ έχεις απόλυτο δίκιο! Ειδικά το συγκεκριμένο μεζεδάκι είναι το αγαπημένο βραδυνό της κόρης μου και δεν με επιβαρύνει καθόλου χρονικά! Έχω καθιερώσει και όποτε φτιάχνω κιμά για μακαρόνια βάζω και μερικές μικρές ποσότητες χωριστά στην κατάψυξη κι έτσι είμαι πάντα έτοιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/11/11 15:36

    Μάλιστα. Να και κάτι που δεν ήξερα. Ας το δουν καλά όσες και όσοι είναι σχολαστικοί με τον τρόπο διατροφής τους και προσέχουν το σώμα τους και πόσο μάλλον αυτοί που κυνηγούν το ιδανικό βάρος .είμαι και εγώ μια απ αυτές πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα το φτιαχνω!!!!! Συμπτωματικά έψαχνα πως να συνδυάσω τα 2 αυτά υλικα και σας βρηκα!!! Είχα κιμά από χθες ,αγόρασα αραβικές για πρώτη φορα....Ανυπομονω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πεντανοστιμοοοοοοοο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή