ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
1 ποτήρι νερό
2 σφηνάκια κονιάκ (εγώ λόγω νηπιαγωγείου έβαλα 2 σφηνάκια γάλα!)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μανταρίνι, νεράντζι, φράπα, περγαμόντο ή βανίλια)
200γρ. κουβερτούρα
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κούπα καρύδια (ψιλοκομμένα)
Ρίχνουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η μαργαρίνη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου το κακάο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αρωματίζουμε το γλυκό, προσθέτοντας το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κονιάκ (ή γάλα), ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τα καρύδια. Στη συνέχεια, ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει, για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα σε σκόνη κακάο ή σε τρούφα (όπως εγώ).
Δεν ξέρω τη σχέση που έχει ο καθένας από εσάς με την τηλεόραση, προσωπικά τα τελευταία χρόνια την έχω περιορίσει στο ελάχιστο εν μέρει λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για αυτά που προβάλλονται πλέον κατά κόρον σε αυτήν. Υπάρχουν όμως εκπομπές που παρακολουθώ με ευχαρίστηση και μία από αυτές είναι το Food and the City. Τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα, μια φρέσκια ματιά στην πολύπαθη πόλη μας. Σε κάποια εκπομπή λοιπόν παρουσιάστηκε η συνταγή για τρουφάκια, την κράτησα και μία μέρα που η κορούλα μου είχε διάθεση να φτιάξουμε κάτι μαζί για να κεράσει τους φίλους της στο νηπιαγωγείο, την δοκιμάσαμε μαζί. Τα τρουφάκια έγιναν τέλεια! Όποιος τα δοκίμασε (και δεν εννοώ μόνο τα πιτσιρίκια!) ξετρελλάθηκε κι έτσι σας τα δίνω για εγγυημένα αποτελέσματα! Τα υλικά για 30 περίπου μεγάλα τρουφάκια είναι :
130γρ. σκόνη κακάο2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
1 κούπα ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη1 ποτήρι νερό
2 σφηνάκια κονιάκ (εγώ λόγω νηπιαγωγείου έβαλα 2 σφηνάκια γάλα!)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μανταρίνι, νεράντζι, φράπα, περγαμόντο ή βανίλια)
200γρ. κουβερτούρα
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κούπα καρύδια (ψιλοκομμένα)
Ρίχνουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η μαργαρίνη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου το κακάο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αρωματίζουμε το γλυκό, προσθέτοντας το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το κονιάκ (ή γάλα), ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τα καρύδια. Στη συνέχεια, ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα ενιαίο μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει, για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα σε σκόνη κακάο ή σε τρούφα (όπως εγώ).
Κι' εγώ "παιδάκι" είμαι, του νηπιαγωγίου μάλιστα, μπορώ να έχω ένα-δυό κομματάκια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί άμα τα φτιάξω, το δικό μου παιδάκι δεν πρόκειται να αφήσει ούτε ένα για μένα...λόγω παθιασμένης σχέσης με την σοκολάτα!
Πολλές καλημέρας Αμαλία μου.
δηλώνω chocomaniac οπότε θέλω γερό κέρασμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τρουφακια παντα προθυμοι ειμαστε...ασε που παιζουν τα παντα...τα κανω επίσης με κορν φλεικς,καρυδα μα και με λουκουμακι στη γεμιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως είναι πολύ συμπαθητική η εκπομπή του κου.Καλλίδη, κι είναι γεγονός ότι είναι κι ο ίδιος πολύ συμπαθητικός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τρουφάκια είναι τέλεια και τόσο λαχταριστά! Θα τα φτιάξω σίγουρα, ίσως το Σ/Κ αν βρω χρόνο!
Καλό βράδυ!
Τα έχω βάλει στο μάτι αλλά δεν αξιώθηκα ακόμα...να δούμε πότε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφα σου έγιναν!
Είναι γεγονός Penelope ότι ο συνδυασμός σοκολάτας-μπισκότου είναι ακαταμάχητος και για τα παιδάκια μας αλλά και για εμάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστερόπληξ να πάρεις, να πάρεις μπας και τελειώσουν σιγά-σιγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήCook ωραία ιδέα το λουκουμάκι, πώς το βάζεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Crispy κι εγώ τον βρίσκω πολύ συμπαθητικό, άσε που οι συνταγές του είναι γεμάτες χρώματα και αρώματα! Έχω τυπώσει αρκετές και τις έχω στα προσεχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Έφη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλο που έχω συνταγή για τρουφάκια, θα δοκιμάσω σίγουρα και τη δική σου. Φαίνονται τέλεια. Θα τα τρώμε πάλι καμιά εξάδα στη καθισιά. Ευτυχώς έχουμε καλό μεταβολισμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε μια βόλτα και από το blog μου "γλυκές και αλμυρές γεύσεις" στη διεύθυνση polyfreelance.blogspot.com