Το μέγα διατροφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω στη ζωή μου είναι η (παθολογική) αγάπη μου για τα γλυκά. Δυστυχώς δεν έχω μέτρο στην κατανάλωσή τους, δεν είμαι από τους ανθρώπους που μπορούν να φάνε μία-δύο μπουκιές γλυκό και να ικανοποιηθούν. Αν δεν τελειώσω όλο το γλυκό (και όταν λέμε όλο, το εννοούμε, ακόμα και αν αυτό το όλο αφορά ένα κουβά παγωτό, μία τούρτα ή ένα ταψί πάστα-φλώρα!) δεν ησυχάζω.
Σε αυτή την αδυναμία μου οφείλονται οι διαρκείς ενασχολήσεις μου με δίαιτες που, ομολογώ πως δεν έχουν και ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα διότι είναι βραχύβιες. Ξεκινάω ευλαβικά το διατροφικό πρόγραμμά μου για 1-2 εβδομάδες, υποκρίνομαι πως με αφήνουν αδιάφορη οι γλυκοί πειρασμοί και μία ωραία πρωϊα (ή απόγευμα ή βράδυ, δεν έχω περιορισμό!) με πιάνει η...υπογλυκαιμία, τρώω 3 ή 4 ή 5 γλυκά μαζεμένα και καταρρέι όλο το οικοδόμημα της διατροφής. Και φτου κι απ την αρχή!
Όλος αυτός ο πρόλογος, εκτός από το να αποτελέσει τη δημόσια παραδοχή του προβλήματός μου και να δικαιολογήσει το...καμπυλωτό της σιλουέττας μου, έχει σκοπό να καταλήξει σε μία λαχταριστή συνταγή που καλό είναι να παρασκευάζεται όταν υπάρχουν πολλοί γλυκόφιλοι! Αλλιώς...κινδυνεύετε να μετατραπείτε σε κλώνους της γράφουσας και αυτό είναι κάτι που-πιστέψτε με- δεν θέλετε να σας συμβεί!
Από τότε που έγιναν μόδα τα cupcakes έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, η κάθε μία έχει τη νοστιμιά της. Είναι ευέλικτα αυτά τα μικρά γλυκάκια, ευχάριστα και στη γεύση αλλά και στην όψη. Μία επιτυχημένη συνταγή πάντως είναι αυτή που ακολουθεί, έχει ουδέτερη γεύση και ταιριάζει με διάφορες γεύσεις βουτυρόκρεμας. Εγώ σας δίνω και τη δική μου συνταγή για βουτυρόκρεμα πάντως, είναι αρκετά επιτυχημένη και αυτή. Για 15 περίπου cupcakes τα υλικά είναι:
1 1/4 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 1/4 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ξυνόγαλα
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας΄
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέκιν, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα διαφορετικό μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν καλά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη βανίλια και χτυπαμε λίγο ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού εναλλάξ με το ξυνόγαλα, μέχρι να ενσωματωθούν και τα δύο. Γεμίζουμε τα φορμάκια (σιλικόνης) κατά τα 2/3 και ψήνουμε για περίπου 13-14 λεπτά (δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν όπως για το κέικ, βυθίζοντας τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο ενός κέΙκ μέχρι αυτό να βγει στεγνό).Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά-καλά σε σχάρα και εννοείται πως πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
3/4 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
1 πακέτο τυρί κρέμα
3 φλ. άχνη ζάχαρη
Λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Σε μπωλ χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μετά, λίγο-λίγο προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τελευταίο το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε την κρέμα 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αυτή η αγάπη για τα γλυκά μάς έχει καταστρέψει όλους... Κι εσύ όμως, με τις συνταγές σου, δεν μας αφήνεις να αγιάσουμε... χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα cupcakes!
Φιλάκια!
Ωραία τα κεκάκια σου Αμαλία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξινόγαλα θα τα κάνει ζουμερά και αφράτα! Και μου αρέσει και η βουτυρόκρεμα σου με το τυράκι κρέμα! Οι περισσότερες που έχω δοκιμάσει είναι φουλ στο βούτυρο και με ενοχλεί η γεύση τους!
Φιλιά πολλά!
Πανέμορφα τα έφτιαξες τα cupcakes σου και σίγουρα θα είναι πεντανόστιμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!
Μέχρι και εμάς που δε μας τρελένουν τα γλυκά,μας έβαλες σε πειρασμό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν υπάρξει γιατρεια να την πεις και σε μενα...χωρίς γλυκό δεν ζω!!!...τελεια η βουτυρόκρεμα η ροζουλί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια εγώ ζω χωρίς γλυκά κι όταν φτιάχνω συνήθως το 1/4 πάει στα σκουπίδια γιατί περνούν μέρες στα αζήτητα. Τα μόνα γλυκά που αφθονούν στο σπίτι είναι αυτά του κουταλιού αλλά και από αυτά εγώ σπάνια τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κεκάκια τα φτιάχνω για το γιο μου όταν έρχεται αλλά χωρίς βουτυρόκρεμα.
Μου αρέσουν όμως αυτά τα στολισμένα πάντα.
Αναστασία έλα να ενώσουμε τον πόνο μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεμιόνη μου κι εγώ αυτό το θέμα ειπχα με τις βουτυρκρεμες, ήταν όνομα και πράμα, σκέτο βούτυρο! Γι αυτ μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη!
Έλενα ευχαριστώ πολύ!
Poupousokosmos είσαστε τόσο, μα τόσο τυχεροί που δεν σας αρέσουν τα γλυκά!
Cook, μηπως να ιδρύσουμε τους ΑΓ (Ανώνυμους Γλυκομανείς)???
Ξανθή, τυχερή κι εσύ, μη μιλάς καθόλου! Άκου στα αζήτητα τα γλυκά! Δεν μπορώ ούτε σαν εικόνα να το φανταστώ!
Αναστασία έλα να ενώσουμε τον πόνο μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕεμιόνη μου κι εγώ αυτό το θέμα ειπχα με τις βουτυρκρεμες, ήταν όνομα και πράμα, σκέτο βούτυρο! Γι αυτ μου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη!
Έλενα ευχαριστώ πολύ!
Poupousokosmos είσαστε τόσο, μα τόσο τυχεροί που δεν σας αρέσουν τα γλυκά!
Cook, μηπως να ιδρύσουμε τους ΑΓ (Ανώνυμους Γλυκομανείς)???
Ξανθή, τυχερή κι εσύ, μη μιλάς καθόλου! Άκου στα αζήτητα τα γλυκά! Δεν μπορώ ούτε σαν εικόνα να το φανταστώ!
Να ήξερες πόσο σε νοιώθω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία τα ροζουλί κεκάκια σου!
Mia maria ομοιοπαθής κι εσύ???
ΑπάντησηΔιαγραφή