ΑΝΟΙΞΗ

 
Ο ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών ευνόησε εξορμήσεις στην πόλη και στην εξοχή, αφού σιγά-σιγά ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γης χορτάρι (για να είμαστε και στο ποιητικό κλίμα της εθνικής εορτής!). 
Ακόμα και μέσα στην Αθήνα τα σημάδια της άνοιξης είναι ορατά, όπως σε αυτή την ανθισμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε στον ...εξωτικό-εξοχικό πεζόδρομο του Θησείου ! Κάναμε μία ωραία βόλτα στην περιοχή το προηγούμενο Σάββατο και το ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ μεγάλοι και παιδιά, που προγραμματίζουμε πικ-νικ στου Φιλοπάππου για κάποιο από τα επόμενα σαββατοκύριακα. Παραδοσιακό πικ-νικ, με τα κεφτεδάκια μας, τα τυροπιτάκια μας, τα σαντουϊτσάκια μας και όλα τα χρειαζούμενα! Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, μήπως να κανονίζαμε ένα μαζικό πικ-νικ κάτω από τον ιερό βράχο??? Όσοι πιστοί προσέλθετε, ο καθείς με τα καλούδια του!
Δεν χρειάζεται λοιπόν να προγραμματίσουμε κάποια πολύωρη ή πολυέξοδη εξόρμηση για να ξεφύγει λίγο η διάθεσή μας από την μιζέρια και με μεμψιμοιρία, αρκεί ...ένα εισιτήριο του ηλεκτρικού και βρισκόμαστε, τσουπ, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου όπου θαυμάζουμε τους καταπράσινους λόφους στις παρυφές της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου και χαζεύουμε γουστόζικες χειροποίητες δημιουργίες (τέλεια κοσμήματα και διάφορα μικροαντικείμενα) σε πρωτότυπα σχέδια και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Το τερπνόν με το ωφέλιμο δηλαδή!
Αλλάζει προς το καλύτερο η διάθεση μαζί με τον ηλιόλουστο καιρό, έτσι δεν είναι?

12 σχόλια:

  1. Και βέβαια αλλάζει προς το καλύτερο η διάθεση Αμαλία μου!
    Ο ήλιος είναι όμορφος και λαμπερός, η φύση πρασινίζει και γεμίζει χρώματα και όλα μοιάζουν πιο χαρούμενα!
    Να σου πω βέβαια και την αμαρτία μου, εμένα η άνοιξη μου πέφτει λίγο βαριά σαν εποχή... ειδικά αυτό το πρωινό ξύπνημα μου φαίνεται μαρτυρικό :)
    Αλλά πραγματικά χαίρομαι τόσο πολύ που επιτέλους μπορούμε να πηγαίνουμε πολύωρες βόλτες με τα κορίτσια!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτό το πρωινό ξύπνημα, είναι θέμα πονεμένο για μένα ανεξαρτήτως εποχής. Ξυπνάω ιδιαίτερα νωρίς και δεν συνηθίζεται με τίποτα! Εσείς πια μεγαλώσατε αρκετά ώστε να μπορείτε να κάνετε όμορφες βόλτες χωρίς πολλά-πολλά ευτράπελα, από εδώ και στο εξής όλα θα είναι πιο εύκολα!

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ ένα πικ νικ σκέφτομαι, πότε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς λέγαμε για αυτή την Κυριακή αλλά ο καιρός μάλλον θα χαλάσει για λίγο οπότε το αναβάλλαμε.

      Διαγραφή
  3. Αν "εξαιρέσεις" κάτι ψιλο-αλλεργίες και μπουκώματα Αμαλία μου, κι' εμένα προσωπικά η Άνοιξη με κάνει να αισθάνομαι πιο αισιόδοξη και πιο σίγουρη για πολλά πράγματα!,

    Όσο για την περατζάδα της Αποστόλου Παύλου, Δ.Αρεοπαγίτου, τα γύρω στενά της Πλάκας, μέχρι και τα πιο μικρά στα Αναφιώτικα, είναι "έρωτας" που κρατά χρόνια 48!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Πηνελόπη, από αλλεργίες...άλλο τίποτα! Τις έχω κληροδοτήσει και στη Νατάσα και έτσι φταρνιζόμαστε εναλλάξ! Κατά τα λοιπά όμως ο καιρός είναι καθοριστικός παράγοντας καλύτερης διάθεσης.

      Διαγραφή
  4. Λατρεύω να περπατώ στο Θησείο κι ευτυχώς μια φορά την εβδομάδα με φέρνει η δουλειά εκεί κι εκμεταλλεύομαι έναν ωραίο περίπατο από το σταθμό της Ακρόλπολης προς την Ηρακλειδών!
    Η άνοιξη έρχεται από παντού, τη νιώθουμε τόσο κοντά κι ας ζούμε σε πόλη. Οι μέρες που μεγαλώνουν, οι νύχτες που έχουν γλυκάνει, οι νερατζιές! Τι να πεις! Η ωραιότερη εποχή, με τον ωραιότερο καιρό! Όντως σου φτιάχνει τη διάθεση! (αν έφτιαχνε και την ...τσέπη!!!)
    Καλό Σ/Κ Αμελί και καλές βόλτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που η δουλειά έχει και τα καλά της, αφού σε κάνει να περνας τακτικά από εκεί! Όσο για την...τσέπη, άστο, αυτή δεν φτιάχνει με τίποτα όσο κι αν το ευχόμαστε!!!

      Διαγραφή
  5. Καλή μας ανοιξη!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τελειότερη εποχή είναι η άνοιξη!! :) Πολύ ωραία ιδέα το πικ-νικ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ταξ μου, είδες τι ωραία ιδέα? Είναι μιας καλής φίλης και συναδέλφου που φημίζεται για τις εμπνεύσεις της!

      Διαγραφή