Συνεχίζοντας το μίνι αφιέρωμα στα σχολικά (και όχι μόνο) ταπεράκια, μία καλή εναλλακτική σε αλμυρό στυλ είναι οι γρήγορες τυρόπιτες χωρίς φύλλο που οι περισσότεροι γνωρίζουμε. Οι παραλλαγές που κυκλοφορούν είναι πολλές.
Γίνονται πολύ γρήγορα καθώς απλώς ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και φουρνίζουμε. Παρόλη την ευκολία παρασκευής τους, έχουν νόστιμη γεύση και ελεγχόμενα υλικά. Επίσης επιδέχονται και πολλούς αυτοσχεδιασμούς (πχ. προσθήκη αλλαντικών ή μυρωδικών).
Η εκδοχή την οποία έχω υιοθετήσει εγώ είναι η ακόλουθη:
Γίνονται πολύ γρήγορα καθώς απλώς ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και φουρνίζουμε. Παρόλη την ευκολία παρασκευής τους, έχουν νόστιμη γεύση και ελεγχόμενα υλικά. Επίσης επιδέχονται και πολλούς αυτοσχεδιασμούς (πχ. προσθήκη αλλαντικών ή μυρωδικών).
Η εκδοχή την οποία έχω υιοθετήσει εγώ είναι η ακόλουθη:
1/2 κούπα (του τσαγιού) ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κούπα γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 γιαούρτι
1 βαθύ πιάτο τυρί φέτα
Ρίγανη ή δυόσμο
Πιπέρι και γλυκειά πάπρικα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ρίχνουμε σε ταψάκι λαδωμένο ελαφρά και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Tip: Εγώ πάντα βάζω 2-3 κομμάτια πίτας στην κατάψυξη για τις μέρες που δεν έχω προλάβει να ετοιμάσω κάτι άλλο. Μόλις ξεπαγώσουν είναι τόσο γευστικά όσο και φρέσκα. Σωτήρια λύση!
Αμαλία μου, πόσο χάρηκα που σε είδα στην εκδήλωση! Κι εσένα και το γλυκύτατο κοριτσάκι σου! Κρίμα μόνο που δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε αρκετά... Ελπίζω την επόμενη φορά να έχουμε περισσότερο χρόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίρνω κομμάτι από την υπέροχη, σπιτική τυροπιτούλα σου και σας στέλνω δυο γλυκά φιλιά!!! :-)
Αχ βρε Αναστασία κι εγώ χάρηκα πολύ που είδα εσένα αλλά ακόμα περισσότερο που είδα και την άλλη την ψυχή, την πιο...μικροσκοπική!!! Η δε Νατάσα...έπαθε έρωτα, προσφέρθηκε πλειστάκις για baby-sitting! Τα εδέσματα ήταν όλα πεντανόστιμα (και δεν το λέω από ευγένεια, όντως ήταν!). Να είστε όλες καλά, να ξεκουραστείτε και ελπίζω σύντομα να βρεθούμε σε πιο χαλαρές συνθήκες ώστε να καταφέρουμε να τα πούμε εκτενώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήH Νατασούλα είναι σκέτη γλύκα!!! Είμαι σίγουρη ότι και η μικροσκοπική ψυχή θα την συμπάθησε εξίσου! ;-)
ΔιαγραφήΣας φιλώ!
Γεια σου Αμαλια,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τυροπιτα σου πραγματικα ειναι οτι πρεπει για σχολικο ταπερακι...και οχι μονο βεβαια,η νοστιμια της σε συνδοιασμο με την ευκολια παρασκευης της δεν μου δινουν πολλα περιθωρια....πρεπεινα την φτιαξωωωωω!!!!
φιλια!!!!
Κική μου ευχαριστώ αλλά δεν είμαι...σεφ!!!! Πρόκειται περί μιας ταπεινής συνταγής, λύση ευκολίας για τις μέρες που λόγω έλλειψης χρόνου πρέπει να υποδυθώ ότι συντηρώ τον τίτλο της σωστής μαμάς χωρίς να έχω την ανάλογη ευχέρεια! Παρεμπιπτόντως, η ζύμη για πίτσα του Β.Δρίσκα έχει γίνει η αγαπημένη μας οικογενειακώς, καλά που μας την αποκάλυψες! Η πιο ωραία και γρήγορη ζύμη πίτσας ever!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, κι εμείς το κάνουμε αυτό και βάζουμε διάφορα πράγματα μέσα (ελιές, τυρί, μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικα, λιαστές ντομάτες, πιπεριές - ό,τι μας βρίσκεται στο ψυγείο τέλος πάντων). Είναι τέλειο !!! Ο Πάρις το λέει "πιτσόπιτα" ή "πιτσόψωμο" - χαχαχαχαχαχαα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα, η πιτσόπιτα ακούγεται τόσο πιο νόστιμη από την τυρόπιτα! Δίκιο έχει το παιδί!
ΔιαγραφήΠραγματικά αυτές οι πιτούλες είναι σωτήριες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολες, γρήγορες, γευστικές και επιδέχονται άπειρες παραλλαγές.
Ωραία ιδέα για το σχολικό σνακ και το ταπεράκι του γραφείου!
Φιλιά
Παραλλαγές άπειρες και αυτοσχεδιασμοί απαραίτητοι, ποτέ δεν βγαίνει ακριβώς ίδια η γεύση τελικά!
Διαγραφήπάντως εχει πολύ ωραια κρουστα για τόσο ευκολη εκτελεση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια δοκιμή θα σας πείσει!!!
Διαγραφήεντάξει, δεν ξαναμπαίνω σε food blogs τέτοια ώρα, μου ανοίγει η όρεξη και μόνο από την φωτογραφία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα όταν περιδιαβαίνεις σε τέτοια blogs, ειδικά αν προσπαθείς να κάνεις δίαιτα!
ΔιαγραφήΠάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Το δημοσίευσα στο μπλογκ μου: anatakti.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αμαλία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η πιτούλα και πολύ λαχταριστή!! Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη!!
Φιλιά!