ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ...ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ


Τα σχολεία έκλεισαν την Παρασκευή (τα δημοτικά εννοούμε, μην παρεξηγούμαι!) 
Πήραμε τους ελέγχους, συγκινήθηκα με τα επιτεύγματα της μικρής μου που όσο πάει και μεγαλώνει (εκτός από τους πολύ καλούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα πήρε ΚΑΙ βραβείο ορθογραφίας, ναι, ναι, πολύ καμαρώνω το ομολογώ), αγκαλιάστηκαν τα μικρά με τους φίλους τους, ευχαριστήσαμε το δάσκαλο, από Σεπτέμβρη τα ξαναλέμε! 
Χάρηκα κι εγώ, η κουρασμένη/ταλαιπωρημένη μάνα με τη σκέψη ότι θα απαλλαγώ για λίγο τουλάχιστον από το καθημερινό άγχος του σχολικού σνακ.
Αυτό που διέφυγε (για ελάχιστα λεπτά) από το θολωμένο μου μυαλό είναι ότι η Νατάσα από σήμερα ξεκινάει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης στο δήμο μας. 
(Παρένθεση:Να'ναι καλά αυτοί οι άνθρωποι, οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του δήμου,  που εδώ και αρκετά χρόνια προνοούν για τους εργαζόμενους γονείς και το πραγματικά ακανθώδες πρόβλημα που προκύπτει με το που κλείνουν τα σχολεία. Ευτυχώς στη δική μας περιοχή τρέχουν δύο σχετικά προγράμματα. Το ένα λέγεται "Δημιουργική Απασχόληση" και περιλαμβάνει παιχνίδια, κατασκευές, μουσική διδασκαλία, χορούς, βιωματικές δραστηριότητες και διάφορες εκπαιδευτικές ενότητες. Το άλλο ονομάζεται ¨"Αθλοδιακοπές" και απευθύνεται σε πιο δραστήρια και αθλητικά παιδιά που ασχολούνται όλη μέρα με αθλήματα. Και τα δύο προγράμματα πραγματοποιούνται για 5 εβδομάδες, οπότε καλύπτουν αρκετά μεγάλο μέρος από το κενό που προκύπτει μέχρι να πάρουμε κι εμείς τις δικές μας καλοκαιρινές άδειες. Σωτήρια λύση πραγματικά!)
Η Νατάσα κάθε χρονιά περιμένει με λαχτάρα το καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα. Εκεί συναντά τους ίδιους σχεδόν "καλοκαιρινούς" της φίλους (παιδιά από άλλα σχολεία της περιοχής που μαζεύονται όμως κάθε καλοκαίρι στο πρόγραμμα) αλλά φυσικά και πολλούς νέους. Φέτος η χαρά της είναι μεγαλύτερη γιατί γράφτηκε και η καλύτερή της φίλη και θα είναι μαζί κάθε μέρα! Σήμερα που ξεκίνησε ήταν τόσου χαρούμενη που πραγματικά μου έκανε εντύπωση το κέφι της! Αντί να δυσανασχετήσει που πρέπει πάλι να ξυπνάει νωρίς και να ετοιμάζεται, πετάχτηκε από το κρεβάτι και ετοιμάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ! Ουφ, μεγάλη ανακούφιση για την εργαζόμενη μάνα!!!


Όλα καλά λοιπόν, μπράβο στη δήμο μας, εύχομαι να γίνεται κάτι ανάλογο και στα δικά σας μέρη, υποτίθεται ότι η ανάρτηση θα τελείωνε εδώ. 
Αμ δε!!!  Διότι όλα αυτά σας τα ανέφερα για να καταλήξω στην αναπόφευκτη διαπίστωση ότι μπορεί το σχολείο να έχει διακοπές...η προετοιμασία για το κολατσιό/σνακ όμως δεν σταματά ποτέ! Είναι μια διαρκής και αγωνιώδης διαδικασία που δεν επιτρέπει πολλά-πολλά διαλείμματα! 
Η χρονική διάρκεια του προγράμματος αυτού απαιτεί δύο επιλογές σνακ στο τσαντάκι του παιδιού. Η μία προσπαθώ να είναι πιο υγιεινή (φρούτο, αποξηραμένα φρούτα ή γιαούρτι) και στη δεύτερη κάνουμε και μερικές παραχωρήσεις (τοστάκι, κουλούρι Θεσσαλονίκης, κριτσινάκια, μπισκότα, μάφφινς, κέικ κλπ).   Ό,τι ισχύει και για το σχολείο δηλαδή. 
Στα πλαίσια αυτού το διατροφικού πλάνου, έχω πια δοκιμάσει τα περισσότερα μπισκότα της επικράτειας! Οι συνταγές που έχω ετοιμάσει τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά δεκάδες και ομολογώ ότι σχεδόν όλες έχουν πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα. 


Τελευταία μου απόπειρα τα νόστιμα και μοσχομυρωδάτα μπισκοτάκια κανέλας της Ερμιόνης, που πέρασαν με επιτυχία το δύσκολο γευστικό τεστ της Νατάσας και των φίλων της. Η μοναδική μικρή αλλαγή που έκανα ήταν ότι αφαίρεσα ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και το αντικατέστησα με όση ποσότητα κακάο, all time classic επιλογή ειδικά για τα παιδιά! Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε ένα πολύ εύγευστο και κανελάτο μπισκοτάκι, ιδανικό συνοδευτικό για το καφεδάκι ή το τσαγάκι σας, δοκιμάστε αυτή την εκδοχή και δεν θα απογοητευτείτε!


Btw, όσοι από εσάς έχετε παιδιά δημοτικού, τι τα...κάνετε αυτό τον καιρό???

7 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαίρι!! Τι δύσκολες ερωτήσεις βάζεις. Είσαι πάρα πολύ τυχερή που υπάρχει αυτό το πρόγραμμα στη γειτονιά σου.
    Οι περισσότεροι τα παρκάρουν σε κάποια γιαγιά ή τα κουβαλούν μαζί τους στη δουλειά ή οι πιο τολμηροί όπως εγώ τα άφηνα μόνα τους στο σπίτι. Τι μου θύμησες τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που μένω εκεί! Σε γιαγιάδες δεν υπάρχει δυνατότητα να την αφήσω, στη δουλειά την παίρνω καμία φορά αλλά δεν γίνεται να το κάνω σε καθημερινή βάση, είναι θέμα τα καλοκαίρια. Όσο μεγαλώνει βέβαια είναι πιο εύκολο, το δυσκολότερο είναι όταν τα παιδιά είναι ακόμα σχετικά μικρά.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Αμαλία μου! Πόσο δίκιο έχεις!!! Ευτυχώς που υπάρχουν αυτά τα καλοκαιρινά προγράμματα που βοηθούν τόσο πολύ!!! Και στον δικό μας δήμο υπάρχουν τέτοια προγράμματα και είναι πράγματι σωτήρια. Εδώ έχουμε και δημοτικές κατασκηνώσεις. Τα μπισκοτάκια τέλεια και ο συνδυασμός κανέλας με κακάο είναι μοναδικός!!! Καλό καλοκαίρι λοιπόν και υπομονή μέχρι την άδεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία λύση και η δημοτική κατασκήνωση! Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει μέχρι εκεί!!!

      Διαγραφή
  3. Αμαλία μου δε σου κρύβω ότι ήδη αγχώνομαι στη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ στη θέση που βρίσκεσαι τώρα.
    Ότι δηλαδή θα πρέπει να φροντίσω για τη δημιουργική απασχόληση των κοριτσιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών κλπ. κλπ.
    Ευτυχώς που τα πράγματα είναι έτσι καλά στο δήμο σας.
    Γέλασα με τη δήλωση σου ότι έχεις δοκιμάσει τα περισσότερα μπισκότα της επικράτειας!
    Σε ευχαριστώ πολύ και για την αναφορά!
    Καλό καλοκαίρι εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου πραγματικά είναι το μόνο μελανό σημείο του καλοκαιριού αυτή η έγνοια! Κάθε χρόνο με το που μπαίνει ο Μάιος με πιάνει η ίδια αγωνία, να οργανώσω αυτό το θέμα δηλαδή. Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι δήμοι πλέον διαθέτουν κάποια ανάλογα προγράμματα. Υπάρχουν βέβαια και πολλές άλλες δυνατότητες (από ιδιωτικά σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία κλπ.) απλώς θέλουν οργάνωση.

      Διαγραφή