ΤΟ ... ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!
Σήμερα έχω να δώσω μία συνταγή που αποτελεί παραλλαγή του γαλακτομπούρεκου αλλά είναι συγχρόνως ένα γαλακτομπούρεκο πολύ εύκολ0 στην παρασκευή, γι΄αυτό και το έχω ονομάσει τεμπέλικο! Είναι τόσο απλό που ακόμα και κάποιος εντελώς αρχάριος μπορεί πολύ εύκολα να το παρασκευάσει και να εντυπωσιάσει! Την τελευταία φορά που το έφτιαξα ήταν για να ευχαριστήσω τη φίλη μου Μαρία που είχε τη γιορτή της (Δεκαπενταύγουστο γαρ!) και επειδή, λόγω μίας μικρής αδιαθεσίας, δεν βρήκα το χρόνο να της πάρω κάποιο δώρο (επιφυλάσσομαι!). Της αφιερώνω λοιπόν τη συνταγή και ελπίζω σύντομα να το δοκιμάσω και από τα χεράκια της!!!
- 1 πακέτο φύλλα για γλυκά ταψιού
- 1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι βούτυρο (λυωμένο)
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 1/2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν
- Σιρόπι (1 ποτήρι ζάχαρη + 1 1/2 ποτήρι νερό)
Παίρνουμε ένα ταψί πυρέξ κανονικού μεγέθους και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το σουρώνουμε σαν βεντάλια και το τοποθετούμε στο ταψί. Ομοίως τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στο μεταξύ χτυπάμε με σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν σαν λεία κρέμα. Βγάζουμε από το φούρνο τα μισοψημένα φύλλα και περιχύνουμε παντού την κρέμα. Ξαναβάζουμε το ταψί να ψηθεί καλά το γλυκό. Μέχρι να ψηθεί, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι (περίπου 5 λεπτά). Μόλις ψηθεί καλά το γλυκό, το βγάζουμε και το περιχύνουμε με το σιρόπι (πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά). Ελπίζω να σας αρέσει!
Αμαλία μου, δώρο μου έκανες τις υπέροχες διακοπές! Σ' ευχαριστώ πολύ και για το ωραίο σου γαλακτομπούρεκο που ήταν πολύ καλό και για τη συνταγή. Επιφυλλάσομαι να το φτιάξω και γω και σου χρωστάω κέρασμα ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ
Εξαιρετικό το ...τεμπέλικο γαλακτομπούρεκο. Η συνταγή κορυφαία. Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει ενδιαφέρον η σπιτική λεμονάδα. Αραγε, εαν χρησιμοποιήσουμε βιολογικά λεμόνια θα πετύχουμε καλύτερη γεύση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά , θα πετυχετε καλύτερη γεύση. Ισως βέβαια να είμαστε και επηρρεάσμένοι πως πετύχαμε καλύτερη γεύση εχοντας πιο αγνά προιόντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρειάζομαι μια πληροφορία: Επειδή με ενδιαφέρει η τουρτα αμυγδάλου, ξέρει κανείς εαν παραμενει ανοιχτό ενα μικρό ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη που ήταν ονομαστό .
Αmelie μου έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα "τεμπέλικα" γλυκά και το δικό σου φαίνεται σούπερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ευτυχώς που μαζί με τον βασιλικό (Μαρία) ποτίζεται και η γλάστρα (αφεντομουτσουνάρα μου)και τρώμε κι εμείς τα θεσπέσια γλυκά σου αλλά απολαμβάνουμε και τη φιλοξενία σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για όλα.
ΥΓ.1 Το γαλακτομπούρεκο τέλειο.
ΥΓ.2 Το ταψάκι μικρό.
ΥΓ.3 Οσονούπω σου στέλνω και το λογαριασμό από τα Bodyline.
Κωνσταντίνε μου αν πάμε μαζί στα Bodyline λες να πετύχουμε καλύτερη τιμή??? (Αν και εσύ δεν το έχεις ανάγκη, απλώς με βολεύει από οικονομικής απόψεως!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαλία μου, ούτε εσύ το έχεις ανάγκη...Αλλά για καλό και για κακό δεν λες στον Πέτρο αν πάει στην Αμερική να μας φέρει το lip balm που κόβει και την όρεξη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόκειται για το Burner Balm, ένα προϊόν που φροντίζει τα χείλη και την ίδια στιγμή καταστέλλει την όρεξη. Eσένα μάλλον δεν σου χρειάζεται, αλλά στον Κωνσταντίνο, αν έχει μπροστά το γαλακτομπούρεκό σου και τις τάρτες σου, θα φανεί χρήσιμο ;-)
Αμάν, τι φωτιές είναι αυτές που μου ανάβεις Μαρία μου! Πρέπει τάχιστα να προβώ σε επαφές με την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, άυτό το κραγιονάκι φαίνεται να είναι η μόνη μου ελπίδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαλία μου μη λες για φωτιές...γιατί καήκαμε.
Άσε που όντως είναι πολύ δελεαστικό για μένα να έχω ένα τέτοιο balm γιατί έτσι και αλλιώς τα χείλη μου σκάνε, αλλά η κοιλιά μου φουσκώνει! lol
Το θέμα είναι Μαρία μου ότι η δική σου κοιλιά φουσκώνει προσωρινώς αλλά ξεφουσκώνει άμεσα, ενώ η δική μου είναι μόνιμα σε αυτή την κατάσταση λόγω ανεξέλεγκτης λαιμαργίας! Αχ, αδυναμίες!
ΑπάντησηΔιαγραφή