ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Επειδή στις διακοπές όλοι σχεδόν επιδιδόμαστε σε διατροφικές ατασθαλίες, σήμερα θα σας δώσω μία υγιεινή συνταγή που όμως δεν στερείται νοστιμιάς! Πρόκειται για σολωμό με λαχανικά, ένα φαγητό που γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Περιέργως αρέσει πολύ και στα παιδιά που καμιά φορά δυσκολεύονται να φάνε τα ψάρια!!

Υλικά (για 4 άτομα, αλλιώς τα προσαρμόζετε ανάλογα)
- 4 φιλέτα σολωμού φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 μεγάλες ντομάτες
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα φιλέτα του σολωμού. Τρίβουμε στον τρίφτη όλα τα λαχανικά χωριστά. Πάνω από τα φιλέτα βάζουμε πρώτα το τριμμένο κρεμμύδι. Μετά την τριμμένη πατάτα, μετά τα κολοκυθάκια και τελευταίες τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο λάδι (περίπου 1 ποτηράκι του καφέ). Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 ώρα το φαγητό καλυμμένο. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Καλή σας όρεξη χωρίς τύψεις!!!

7 σχόλια:

  1. Καλά Αμαλία μου, είσαι βαλτή;
    Δηλαδή, θέλεις να μου λέει συνέχεια ο Κωνσταντίνος ότι είμαι ακαμάτα και δεν ξέρω να φτιάχνω τις συνταγές σου;
    Aν τις βάζεις και δυο δυο... θα πρέπει να πάψω να εργάζομαι και να βάλω ποδιά νοικοκυράς! Μετά τι ακολουθεί;
    Ή το ρεζιλίκι μου ή που θα μου κάνει πρόταση γάμου, αφού θα δούμε το "Εκπαιδεύοντας τη Μαρία" χα χα
    Τον λατρεύω το σωλομό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου, πρώτον δεν είσαι ακαμάτα, το εντελώς αντίθετο μάλιστα! Δεύτερον, η παρούσα συνταγή είναι πάναπλη, την έφτιαξα μάλιστα σήμερα το πρωί και γι΄αυτό με έπιασε η προκοπή και την δημοσίευσα! Σε δέκα λεπτάκια θα έχεις έτοιμο το φαγητό, τόσο γρήγορα γίνεται και επιπλέον δεν απαιτεί καμία προετοιμασία, είναι το σούπερ βολικό φαγάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαλία μου, είσαι super.
    Θα τη δοκιμάσω προσεχώς, αλλά φοβάμαι τι σχόλιο θα γράψει ο Κωνσταντίνος εδώ... lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη ότι θα γράψει διθυραμβικά σχόλια για το σολωμό σου, θα δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωγράφος27/8/09 12:27

    Ο σολωμός είναι απαιχτος! Παιδιά, δοκίμασα τη συνταγή και επαθα πλάκα. Εχει τη σημασία του γιατί δεν εχω ιδιαίτερη σχέση με την ψαροφαγία , αλλά αυτή η συνταγή με τα λαχανικά και τις αναλογίες μυρωδικών με ...εστειλαν αδιάβαστο. μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεωγράφος3/9/09 13:48

    Αυτή η συνταγή δεν ..παίζεται!! Αναμφίβολα είναι ενα απο τα κάλύτερα πιάτα σολωμού που έχω δοκιμάσει. Και να σκεφθείτε πως δεν μου άρεσε ο σολωμός. Η σύνθεση -αναλογία με τα λαχανικά είναι μαγική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ Γεωγράφε για τα καλά σου λόγια! Για να σου αρέσει εσένα που είσαι αρκετά απαιτητικός στις γεύσεις, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή