ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολούθησα για μία μόνο μέρα (λόγω έλλειψης χρόνου) την εκπομπή "Κάτι ψήνεται". Ο οικοδεσπότης εκείνης της μέρας ήταν ένας νεαρός 16 ετών, ο οποίος μαγείρευε με αρκετή άνεση, πράγμα αξιέπαινο για παιδί της ηλικίας του! Το κυρίως πιάτο που ετοίμασε, πολύχρωμο χοιρινό με μυζήθρα, μου φάνηκε ενδιαφέρον και μετά από μερικές μέρες το έφτιαξα κι εγώ. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα νόστιμο και σας το δίνω σήμερα! Πρόκειται για εύκολο φαγητό, πρωτότυπο και εμφανίσιμο που με εξέπληξε ευχάριστα και σας το συνιστώ!
Υλικά
1,5 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες
6 πολύχρωμες πιπεριές (όχι πράσινες)
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
500 γρ. μυζήθρα
200 γρ. φέτα
2 γιαούρτια

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις μπουκίτσες χοιρινό και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε τις φρέσκιες ντομάτες και τον πελτέ και αφήνουμε για λίγο τα υλικά να σιγοβράσουν. Μεταφέρουμε τα υλικά από την κατσαρόλα σε ένα πυρέξ και τρίβουμε από πάνω τη μυζήθρα και τη φέτα. Καλύπτουμε με το γιαούρτι. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

8 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπο φαίνεται. Και μου αρέσει πολύ το γιαούρτι στο κρέας. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Να δω τι θα πρωτοφτιάξω:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Big mama είναι πρωτότυπο αλλά και εύκολο (εγώ δεν είμαι πολύ της ταλαιπωρίας πλέον στη μαγειρική!). Και ωραίο στην όψη λόγω των πολύχρωμων πιπεριών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία και εύκολη ιδέα για το τραπέζι που έχω στους φίλους μου την Κυριακή! Ευχαριστώ Αμαλίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόστιμο φαίνεται το φαγητό, με παραδοσιακά ελληνικά υλικά! Ενδιαφέρον το πάντρεμα του κρέατος με το γιαούρτι και το τυρί, μία γεύση που σίγουρα θέλω να δοκιμάσω ο ίδιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ Ιωαννίτσα μου! Σίγουρα θα εντυπωσιάσεις γιατί είσαι χρυσοχέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pavlo μου είναι κλασσικά ελληνικά υλικά, μεσογειακή διατροφή που λένε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμαλία,
    το γιαούρτι και τα μαλακά (αλλά και τα πιο σκληρά) τυράκια δένουν πολύ ωραία στο μαγείρεμα κρεατικών όπως το χοιρινό, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το κουνέλι, προσωπική μου άποψη και προσφέρουν πολύ στην γεύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εμένα Penelope μου αρέσει πολύ το γιαούρτι, ειδικά με το κοτόπουλο όπως πχ στη σάλτσα που έδωσες πρόσφατα! Κάποια στιγμή θα γράψω και μία πολύ νόστιμη συνταγή που έχω από την μαμά μου, μοσχάρι με γιαούρτι στην κατσαρόλα. Αρκεί να βρω λίγο χρόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή