ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ
Γεια σας και χαρά σας! Οι μέρες περνάνε σα νεράκι τελευταία (ας όψονται οι αυξημένες υποχρεώσεις σε σπίτι και γραφείο!) και ο χρόνος για μαγείρεμα λιγοστός. Μέσα σε όλα, έχω να ετοιμάζω καθημερινά και το καλαθάκι του νηπιαγωγείου, πάλι καλά που με έχει σώσει η λύση της κατάψυξης! Μαγειρεύω τα πάντα σε κανονική ποσότητα και ό,τι περισσέψει μπαίνει σε ταπεράκι και πάει για κατάψυξη. Χθες το βράδυ λοιπόν, και αφού είχα λύσει το αυριανό πρόβλημα του νηπιαγωγείου με ένα ταπεράκι φακές κατεψυγμένες, έφτιαξα για εμένα ένα ωραιότατο κοτοπουλάκι, ελαφρύ και νόστιμο. Πήρα δύο στήθη κοτόπουλου, τα χτύπησα λίγο να είναι λεπτά και τα έκοψα σε δύο κομμάτια το καθένα. Σε κάθε κομμάτι μέσα έβαλα από μία πιπεριά φλωρίνης (τις έτοιμες από το βαζάκι) και μία κουταλιά της σούπας από ένα μίγμα από: τυρί κατίκι, αλατοπίπερο και γλυκειά πάπρικα. Τύλιξα το κοτοπουλάκι σε ρολάκι και το στερέωσα με οδοντογλυφίδα. Έβαλα τα 4 ρολάκια σε μικρό ταψάκι, τα περιέχυσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και έβαλα πάνω στο καθένα λίγο ακόμα από το μίγμα τυριού που χρησιμοποίησα για να τα γεμίσω. Έριξα στο ταψάκι ελάχιστο νεράκι (ούτε ένα ποτηράκι κρασιού δεν ήταν) και τα έψησα τρία τέταρτα. Νοστιμότατα έγιναν τα ρολάκια και πολύ εμφανίσιμα! Μία καλή λύση για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα κλασσικά!

6 σχόλια:

  1. μούρλια το φαγάκι σου, οι υποχρεώσεις πάντα τρέχουν, αλλά στα φαγάκια έχουμε αδυναμία και πάντα φροντίζουμε να καλοτρώνε οι αγαπημένοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εύκολο και διαφορετικό και νοστιμότατο! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή η πρόταση της συγκεκριμένης "γέμισης" για το φιλετάκι Αμαλία μου. Και ελαφριά για τους "διαιτούντες".
    Καλή σου μέρα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Γαστερόπληξ αρχικά να σου ευχηθώ καλώς όρισες πίσω! Ελπίζω να είναι καλά και υγιέστατη! Οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ αλλά ειδικά το φθινόπωρο μου φαίνονται πάντα αυξημένες! Ας είμαστε καλά και όλα θα γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Big mama ευχαριστώ! Δεν πρόκειται για κάτι πολύ ιδιαίτερο αλλά είναι μία εναλλακτική λύση για το καθημερινό φαγητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και σε σένα Penelope! Ως διαιτούσα κι εγώ πλέον, πειραματίζομαι καθημερινά με υλικά για να πετύχω φαγητά πιο ελαφριά αλλά εξίσου νόστιμα (δεν πετυχαίνει πάντα βέβαια το αποτέλεσμα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή