ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

Παρόλο που εγώ δε νηστεύω παρά μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα (αδύναμη γαρ να στερηθώ τα γαλακτοκομικά) διατηρώ ολόκληρο αρχείο με νηστίσιμες συνταγές, τις οποίες συλλέγω μεν με ζήλο αλλά σπάνια τελικά δοκιμάζω! Τη συγκεκριμένη όμως την έχω δοκιμάσει αρκετές φορές στο παρελθόν, παρόλο που δεν έχω φωτογραφικό υλικό καθώς τότε που συνήθιζα να τη φτιάχνω δεν υπήρχε η προοπτική της δημοσίευσής της! Η κρέμα αυτή συνιστά ένα ελαφρύ επιδόρπιο και την είχα ανακαλύψει σε ένα site με συνταγές για διαβητικούς, οπότε εκτός από νηστίσιμη είναι και αρκετά ελαφριά. Και φυσικά ο συνδυασμός των συγκεκριμένων φρούτων της δίνει και ένα πολύ ωραίο άρωμα! Για να δούμε τι θα χρειαστούμε:
- 500 ml χυμό ανανά (χωρίς ζάχαρη)
- 500 ml χυμό γκρέιπφρουτ (χωρίς ζάχαρη)
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 70 γρ. κορν φλάουρ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 3/4 του συνόλου του χυμού μαζί με τη ζάχαρη και  βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί εντελώς. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να πάρει βράση, προσθέτουμε το μίγμα του υπόλοιπου χυμού με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Aδειάζουμε την κρέμα σε  μπολ ή ποτήρια και περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.  

6 σχόλια:

  1. Μες το μυαλό μου ήσουν;; έλεγα τι να φτιάξω με τα γκρέιπ φρουτ που θα περισσέψουν αύριο που θα φτιάξω γλυκό!!
    Ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες οι συμπτώσεις καμία φορά Ξανθή μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σου κάνω μια αντιπρόταση Αμαλία μου.
    Βράσε 3 μεγάλα μήλα μέσα σε λίγο χυμό ανανά ή λεμόνο. Λιώστα με την βοήθεια του multi σε πολτό πρόσθεσε μια δόση ζελέ ανανά ή λεμόνι, ένα φακελάκι σ' ένα ποτήρι χυμό (όχι δεύτερο) και βάλτα στο ψυγείο, παραλείποντας το κορν φλάουρ.
    Παγωμένο σαν κρέμα είναι τέλειο.
    Και πασπάλισε με λίγο παστέλι ή καρεμελωμένο αμύγδαλο, περασμένα επίσης στο multi.
    Φιλιά πολλά και για να σε δω, θα πλάσεις κουλουράκια με τα δυό χεράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την ιδέα, μου ακούγεται πολύ νόστιμο! Θα το κάνω και θα σου πω εντυπώσεις! Τα κουλουράκια δρομολογήθηκαν ήδη, ψώνισα πορτοκάλια που δεν είχα και το απόγευμα επιστρέφοντας θα ξεκινήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτη η κρεμα ειναι μια πολυ ωραία βάση για δροσερα επιδορπια μαζι με μπισκοτα και σαντιγυ...

    η εκδοχη της Πηνελοπης σουπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτική κρέμα, όλο άρωμα, γεύση και ελάχιστες θερμίδες! Άσε που είναι και πολύ δροσιστική!! Γειά στα χέρια σου Amelie μου. Καλή σου μέρα!! Ααα, αν μπορείς κάνε κλικ στην παρακολούθησή μου γιατί με διευκολύνει να μπαίνω στο μπλογκ σου από το εικονίδιο σου... Merci beaucoup!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή