ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- 1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 βιολογικός κύβος λαχανικών
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
- αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
Απλή η εκτέλεση: σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο το κρέας με το κρεμμύδι . Όσο αυτά τσιγαρίζονται, διαλύω τον κύβο λαχανικών σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό και με αυτό το μίγμα σβήνω το κρέας. Αφήνω το κρεατάκι να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις δω ότι μαλάκωσε, ρίχνω μέσα τις φέτες από τα κολοκυθάκια και τον άνηθο και περιμένω να μαλακώσουν και αυτά (δεν ανακατεύω με κουτάλι για να μη διαλυθούν, απλώς κουναω την κατσαρόλα). Νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε γιατί τα κολοκυθάκια θα βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Μόλις δούμε ότι μαλάκωσαν και τα κολοκυθάκια, χτυπάμε σε μπλεντεράκι (ή με το μηχανάκι του φραπέ!) τα αυγα με το κορν-φλάουρ μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και μετά, σιγά-σιγά το ζουμάκι από το φαγητό. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο, κουνάμε απαλά να πάει παντού και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Έτοιμο!
Ένα νόστιμο καλοκαιρινό φαγάκι που πολύ αγαπώ είναι το κρέας με κολοκυθάκια αυγολέμονο. Η γλύκα από τα κολοκυθάκια σε συνδυασμό με την όξινη γεύση του αυγολέμονου δίνουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Το φαγητό αυτό πότε το κάνω με μοσχαράκι και πότε με κοτόπουλο, είναι εξίσου ωραίο και στις δύο περιπτώσεις. Ποσότητες δεν ξέρω ακριβώς να δώσω, αλλά θα προσπαθήσω κατά προσέγγιση με βάση το μισό κιλό κρέας (που συνήθως χρησιμοποιώ). Θα χρεαστούμε λοιπόν:
- 1/2 κιλό μοσχάρι ή κοτόπουλο σε μέγεθός μπουκιάς
- 4-5 φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο- 1/2 κιλό μοσχάρι ή κοτόπουλο σε μέγεθός μπουκιάς
- 4-5 φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 1 τριμμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 βιολογικός κύβος λαχανικών
- 1 λεμόνι
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
- αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
Απλή η εκτέλεση: σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο το κρέας με το κρεμμύδι . Όσο αυτά τσιγαρίζονται, διαλύω τον κύβο λαχανικών σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό και με αυτό το μίγμα σβήνω το κρέας. Αφήνω το κρεατάκι να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις δω ότι μαλάκωσε, ρίχνω μέσα τις φέτες από τα κολοκυθάκια και τον άνηθο και περιμένω να μαλακώσουν και αυτά (δεν ανακατεύω με κουτάλι για να μη διαλυθούν, απλώς κουναω την κατσαρόλα). Νερό δεν χρειάζεται να προσθέσουμε γιατί τα κολοκυθάκια θα βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Μόλις δούμε ότι μαλάκωσαν και τα κολοκυθάκια, χτυπάμε σε μπλεντεράκι (ή με το μηχανάκι του φραπέ!) τα αυγα με το κορν-φλάουρ μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και μετά, σιγά-σιγά το ζουμάκι από το φαγητό. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο, κουνάμε απαλά να πάει παντού και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Έτοιμο!
πολύ ωραίο φαγάκι, τα κολοκυθάκια τα αγαπώ όπως κι αν είναι μαγειρεμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήβέβαια δεν αγαπώ το αυγολέμονο, το τιμούν όμως οι υπόλοιποι της οικογένειας!!
Πολύ ωραίο το φαγάκι σου και γευστικό...από τα αγαπημένα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή μου Αμαλία
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά φαίνεται να είναι ένα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό. Και πολύ εύκολο στην παρασκεύη του
Θα το δοκιμάσω με κοτόπουλο
Νάσαι καλά
Ντένης
Λατρεύω αυτά τα καλοκαιρινά φαγητά που συνδυάζουν κρέας και λαχανικό. Κι είμαι από αυτούς που λατρεύουν τις σάλτσες αυγολέμονο. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για τα δικά μου γούστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Γαστερόπληξ μου το αυγολέμονο έχει ή φανατικούς φίλους ή ορκισμένους εχθρούς, δεν πειράζει, περί ορέξεως...!
ΑπάντησηΔιαγραφήEva, γευστικό είναι και ελαφρύ (αν βάλουμε όπως εγώ συνηθίζω, ελάχιστο λαδάκι) και υγιεινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήDennis είναι εύκολο και ακόμα πιο ελαφρύ με κοτοπουλάκι! Μοσχομυρίζει το σπίτι με τον άνηθο και μας ανοίγει την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήCrispy ωραίο το φαγητό αλλά στα γούστα μου είναι αξεπέραστο το πιάτο σου με τα ζυμαρικά και το γιαούρτι! Από χθες που το διάβασα ονειρεύομαι τη στιγμή που θα το ετοιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕριξα μεσα λιγο σελινο και εγινε σουπερ. Αρεσε πολυ. Τα κολοκυθακια πηραν γευση και το αρωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω σωταρω στο λαδακι κ τα κολοκιθακια ροδελεσ οπωσ ηνε και το κρεατακι χωρια κ αυτο το κοκκικιζω κ το σβινω με κρασι
ΑπάντησηΔιαγραφήExcellent post
ΑπάντησηΔιαγραφή