ΣΟΛΩΜΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Με χαρά σας κοινοποιώ ότι η προσπάθεια ισορροπημένης και μειωμένης (σε σχέση με το αμαρτωλό παρελθόν!) διατροφής συνεχίζεται! Ελπίζω να συνεχιστεί για καιρό ακόμα αλλά τουλάχιστον η αρχή έγινε. Χθες το βράδυ λοιπόν, ετοίμασα πολύ νόστιμα σουβλάκια σολωμού τα οποία συνόδευσα με ψητά λαχανικά. Για όποιον ενδιαφέρεται δίνω τον τρόπο παρασκευής:
2 φιλέτα σολωμού φρέσκα ή κατεψυγμένα (κατεψυγμένα υπάρχουν πλέον σε πολλά σούπερ-μάρκετ, κατόπιν επισταμένης έρευνας έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο όπου υπάρχουν τα πιο οικονομικά και πιο νόστιμα, αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να τον πληροφορήσω σχετικά!)
1 κόκκινη πιπεριά
Χυμός πορτοκάλι
Διάφορα λαχανικά για γαρνιτούρα (κολοκυθάκια, μανιτάρια κάθε είδους, πολύχρωμες πιπεριές κλπ.)
Κόβω σε κύβους τα φιλέτα και τα μαρινάρω για λίγη ώρα στο χυμό πορτοκαλιού μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο πιπεράκι και λίγο κάρυ, αν μας αρέσει (αλάτι εγώ δεν βάζω γιατί ο σολωμός είναι λίγο αλμυρός). Μετά από κανένα μισάωρο, τα περνάω σε σουβλάκι εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς και τα βάζω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με: κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, μανιτάρια πλευρώτους (ή όποια άλλα σας αρέσουν) και μεγάλα κομμάτια πολύχρωμες πιπεριές. Τα λαχανικά τα αλατοπιπερώνω και τα ραντίζω με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ με αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τα παραπάνω για ένα ελαφρύ και νοστιμότατο γεύμα!

5 σχόλια:

  1. Υπέροχο!!από που αγοράζεις σολομό;;μήπως από το μεγάλο Σουηδικό;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ξανθή! Σολομό αγοράζω από το γνωστό φθηνό γερμανικό, είναι νοστιμότερος από του σοηδικού και πιο οικονομικός επίσης! Πωλείται σε πακετάκια που έχουν μέσα δύο κατεψυγμένα φιλέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με βάζεις σε σκέψεις Αμαλία. Προσωπικά δεν τον πολύ συμπαθώ τον σολομο. Εκτός ίσως από καπνιστό φιλέτο για καναπεδάκια, σαντουϊτσάκια κλπ.
    Αλλά με την εκδοχή του σουβλακιού, ίσως και να άλλαζα γνώμη. Που ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Penelope! Τι να σου πω, δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις μια φορά, μπορεί να αλλάξεις γνώμη! Εξάλλου ο σολομός είναι πολύ ωφέλιμο ψάρι, οπότε κάνε την καρδιά σου πέτρα και προχώρα στη δοκιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή